CEPLJENJE

VIDEO: Ste videli, kako je Pirc Musarjeva izzvala Normo Korošec?

Besede kandidatke na evropskih volitvah dvigujejo prah.
Fotografija: Norma Korošec. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Norma Korošec. FOTO: posnetek zaslona

LJUBLJANA – Nekdanja novinarka in informacijska pooblaščenka, zdaj odvetnica Nataša Pirc Musar se je na twitterju odzvala na besede Norme Korošec, ki jo je javnost spoznala med kampanjo proti sprejetju novega družinskega zakonika, nastopala pa je tudi proti pravici do splava.

Koroščeva, ki na listi stranke Domovinska liga (Dom) kandidira za evropsko poslanko, je objavila videoposnetek, kjer pravi, da »vsak kužek, ki je večino časa v stanovanju, mora imeti opravljena vsa cepljenja, če ga lastnik želi vzeti čez mejo. Nezakoniti migranti pa lahko svobodno trosijo 'tretjesvetne' nalezljive bolezni, s katerimi smo pri nas že zdavnaj opravili. Kakšna dvoličnost. Vprašanje pa je, kdo bo plačal zdravljenja teh bolezni? Odgovor pa je – ti, davkoplačevalec. Logično!«

Pirc Musarjeva pa je Koroščevo pozvala, naj pokaže svoje potrdilo o cepljenju, »takšnega, kot ga morajo imeti migranti. Bo šlo? Saj potujete po svetu in si širite obzorja, kajne?«



Nekatere druge pa je zmotilo nekaj drugega. »Oprosti, Norma! Zdaj pa res ne razumem. A si ti za cepljenje ali proti? Ni ravno krščansko zahtevati od migrantov nečesa, proti čemur se iz vsega srca boriš, ko gre za tvoje ljudi,« je znani nasprotnici cepljenja otrok zapisala uporabnica twitterja Zlata Krašovec.

»Če otrok ne cepiš, ne smejo preko državne meje potemtakem? Sprašujem zaradi načelnosti, freevax pa to ...« pa je Koroščevo vprašal Črtomir Seušek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije