PO ZDRAVILO!

V ŽIVO: Prvi del leta že za malim junakom, še malo in bo v L. A.

Polet lahko spremljate prek animacije, ki prikazuje pot letala.
Fotografija: Vse dobro, Kris! FOTO: Igor Mali, Delo
Odpri galerijo
Vse dobro, Kris! FOTO: Igor Mali, Delo

LJUBLJANA – Slovenija je danes pospremila malega Krisa z ljubljanskega letališča na dolgo pot proti Los Angelesu. Mesto angelov bo postalo začasni novi dom Krisove družine, kjer bo preživela predvidoma dva do tri mesece, odvisno od uspešnosti zdravljenja.


Preberite tudi:
​VIDEO: Tekle so solze: tako je Kris poletel po zdravilo v ZDA
Ljubki nasmeh. FOTO: Igor Mali, Delo
Ljubki nasmeh. FOTO: Igor Mali, Delo
Natanko opoldne je proti ZDA s Krisom in njegovima očetom in materjo na krovu poletelo luksuzno poslovno letalo, ki ga je družini ponudil srbski poslovnež Miodrag Kostić. Letalo Gulfstream G450 (registracije S5-JVA) slovenske letalske družbe Elit Avia je poletelo proti kanadskemu Goose Bayu, kjer bodo opravili tehnični postanek (okoli 18.45), nato pa sledi še polet do Los Angelesa. Pot (skupaj z nekajurnim postankom) bo trajala predvidoma 20 ur. Kris bo na kliniko prispel v petek, kdaj bo prejel zdravilo, pa še ni znano.


Polet v živo

Vsi, ki želite, lahko polet v živo spremljate na spodnjem zemljevidu. Vidite lahko, od kod in kam letalo leti, višino, na kateri leti, hitrost, kako dolgo je že v zraku in kdaj je predviden pristanek. Po sedmih urah je letalo pristalo v Kanadi, kjer je natočilo gorivo, po nadaljnjih sedmih urah pa bo pristalo na cilju v Los Angelesu. 

Krisovo letalo leti na višini okoli 11.000 metrov in s hitrostjo 830 kilometrov na uro. Letalo je v Ljubljano prispelo v četrtek iz Beograda.

Vir: Flightaware.com

Postanek na letališču Goose Bay:

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije