14-URNI LET

VIDEO in FOTO: Tekle so solze: tako je Kris poletel po zdravilo v ZDA

Z njim so na letalu oče, mati in zdravnik.
Fotografija: FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
FOTO: Igor Mali

ZGORNJI BRNIK – Po objavi zgodbe o še ne dveletnem Krisu Zudichu, ki zaradi najhujše oblike spinalne mišične atrofije potrebuje drago zdravilo, se je Slovenija združila, kot se že dolgo ni. V samo nekaj dneh se je zbralo ne samo 2,3 milijona evrov, kolikor stane zdravilo, ampak skoraj dvakrat toliko.

Preden so se vzpeli na letalo, so se objeli z družino in pomahali v slovo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Preden so se vzpeli na letalo, so se objeli z družino in pomahali v slovo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Kris se je danes odpravil v ZDA na zdravljenje, vsa Slovenija pa močno drži pesti, da bo zdravilo zolgensma pomagalo.
 
Preberite še:

VIDEO: Kris, ki je osvojil srca Slovencev, pred letom v ZDA dobil vročinoDružina, ki je prišla pospremit Krisa na dolgo pot. FOTO: T. K.
Družina, ki je prišla pospremit Krisa na dolgo pot. FOTO: T. K.
V spremstvu staršev je Kris danes z zasebnim letalom, ki ga je družini ponudil srbski poslovnež Miodrag Kostić, opoldne poletel proti ZDA. Preden so se vzpeli po stopnicah, so še pomahali v slovo novinarjem ter družini in prijateljem. Na letalu bodo samo Kris, njegovi starši Ana in Matteo ter zdravnik, družinico pa so prišli pospremit tudi stari starši.Letalo je vzletelo ob 12. uri.


»Upam, da se čim prej vrnejo, neizmerno ga imam rada,« je ob slovesu povedala Krisova babica (Anina mati) Irena, ki je bila tako kot Krisov dedek (Anin oče) Egon v solzah.


Na letališču sta bila tudi dedek in babica po očetovi strani, Roberto in Fulvia. Povedala sta, da sta zelo srečna zaradi takšnega razpleta in da upata, da bo šlo odslej samo še navzgor.

 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas