MUČENJE ŽIVALI

Ubogi konj ni mogel niti stati na nogah, potem pa se je zgodil čudež (VIDEO)

Konju je ime Maxi Lion in je pasme ljutomerski kasač.
Fotografija: Maxi ob prihodu v zavetišče ni mogel stati na nogah. FOTO: Društvo Za Zaščito Konj
Odpri galerijo
Maxi ob prihodu v zavetišče ni mogel stati na nogah. FOTO: Društvo Za Zaščito Konj

V zadnjih dneh po spletu kroži  žalostna zgodba o zanemarjenem konju, ki so ga v obupnem stanju pripeljali v veterinarsko oskrbo RC Petra na Polzeli.

 »Tako ubog je, da v prikolici ni mogel stati, da je samo ležal in da se je z veliko težavo postavil na tresoče noge ter odkorakal do boksa,« so o njegovem stanju med drugim zapisali v Društvu za zaščito konj in dodali, da so kopita v katastrofalnem stanju, da ima hud laminitis, »zob menda ni imel še nikoli v življenju urejenih, dlaka pa skriva marsikaj«.

»Dejansko revež komaj stoji na tresočih nogah, seno mu pa tako paše, da glave iz jasli sploh ne dvigne.« Razkrili so tudi posnetek, kako konj sploh ni mogel stati na nogah, ko se je pasel.

Konju je ime Maxi Lion in je pasme ljutomerski kasač. Takoj je potreboval veterinarsko oskrbo, po nekaj dnevih pa se je že počutil veliko bolje. Kot so sporočili iz društva, se je namreč po nekaj dneh čudežno spet postavil na noge.

»Maxi je vstal. Sam. Potem se je odpravil na sprehod. Sam. Počasi, od konja do konja, se z vsakim nekaj pogovoril in nato zelo počasi odkorakal v svoj boks. Več ur je trajalo, da je opravil, kar se je namenil. Zdaj leži in počiva. Zanj je bil to zelo hud napor, ampak velik uspeh,« so zapisali v društvu, kjer za njegovo okrevanje zbirajo tudi finančna sredstva. 

»Srčno si želim, da zmaga. Da pokaže in dokaže, da je borec. Bil je samo športni rekvizit, ki je klavrno končal svojo kariero. Postal je odpadek človeške družbe, odpadek nekoga, ki se mu je fučkalo zanj. Pred njim je še dolga pot, na kateri mu bomo pomagali, da jo bo čim lažje prehodil. Bodite del te zgodbe, spremljajte in podpirajte njega in vse ostale naše varovance. Pomagajte nam, da bomo tudi mi lahko pomagali njim.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije