NADZOR STOJNIC

To so pokazali nadzori nad prodajalci sadja na obcestnih stojnicah (FOTO)

Furs je pretekli konec tedna nadzore na 21 lokacijah na obcestnih strojnicah sadja.
Fotografija: FOTO: Furs
Odpri galerijo
FOTO: Furs

Finančna uprava RS (Furs) je od aprila, ko se je začela sezona prodaje sadja, na pomičnih strojnicah izvedla več kot 60 nadzorov pri 20 zavezancih za davek. Dvema so inšpektorji izrekli prepoved opravljanja dejavnosti, pri enem pa so ugotovili, da davčno ni potrdil 767 izdanih računov.

Furs je letos največ nadzorov opravil na Primorskem. Poostren nadzor stojnic na območju občin Pivka, Ankaran, Koper, Izola in Piran je potekal tudi pretekli konec tedna. Od 26. do 28. maja so nadzore opravili na 21 lokacijah na obcestnih strojnicah sadja, so danes sporočili iz Fursa.

FOTO: Furs
FOTO: Furs

Dvema pravnima osebama so pri tem izrekli ukrep prepovedi opravljanja dejavnosti, ugotovili so tudi prekrške zaradi drugih kršitev davčnih predpisov. Pri enem od zavezancev za davek je bilo ugotovljeno, da davčnemu organu v informacijski sistem davčnih blagajn ni posredoval podatkov o 767 izdanih računih.

S poostrenimi nadzori bodo nadaljevali tudi v prihodnje

S poostrenimi nadzori bodo v Fursu, kot napovedujejo, nadaljevali tudi v prihodnje. V okviru medresorske delovne skupine pa sodelujejo tudi z drugimi inšpekcijskimi službami, so dodali.

FOTO: Furs
FOTO: Furs

V lanskem letu so medtem na stojnicah opravili več kot 250 nadzorov pri 113 različnih pravnih osebah. V 31 odstotkih opravljenih nadzorov so bile ugotovljene kršitve, ki se nanašajo na neizdajo računov, nepotrjevanje računov v davčnih blagajnah, nepravilno vsebino računov in zaposlovanje na črno ter nepravilnosti, povezane z DDV. Vodenih je bilo 65 prekrškovnih postopkov, v katerih so bile izrečene globe v višini 235.750 evrov.

Kot so zapisali v današnjem sporočilu za javnost, v delokrog njihovih obveznosti sodi tudi nadzor nad spoštovanjem predpisov pri zavezancih, ki prodajajo sadje na stojnicah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije