UNIČENI VRTOVI IN AVTOMOBILI

Hudo je klestilo v Lazah pri Tuhinju, na Veliki Planini strela udarila v skupino ljudi (FOTO)

V občini Kamnik se je razbesnelo neurje.
Fotografija: FOTO: bralka Petra
Odpri galerijo
FOTO: bralka Petra

Na severu in vzhodu države je hladnejša fronta povzročila nastanek številnih ploh in neviht. Nalivi s točo niso prizanesli Tuhinjski dolini, kjer je toča pobelila pokrajino. Kako hudo je bilo, nam je sporočila bralka Petra iz Laz pri Tuhinju, ki je poslala fotografijo, s katere je razvidno, da je toča povsem uničila plastični nadstrešek.

Pokrajino je pobelilo. FOTO: Neurje.si
Pokrajino je pobelilo. FOTO: Neurje.si
Razbite pa niso le strehe, temveč tudi avtomobili, pojasnjuje bralka. Za glavo se držijo tudi tamkajšnji kmetje in vrtičkarji, saj je toča »popolnoma uničila ves pridelek na vrtovih in njivah, sadno drevje in še nepokošene travnike«, je žalostno dodala.

Na Veliki planini pa je strela udarila v skupino ljudi, je poročal Radio Slovenija. Intervencija je bila preklicana, saj so bili nepoškodovani in so se sami vrnili v dolino.

image_alt
Boštjan po nevihti s točo: Vse je šlo, letos nič ne bo (FOTO in VIDEO)

Uprava za zaščito in reševanje je imela zaradi neurja največ dela na Ptuju, v Velenju, Markovcih, Goriščnici in Destrniku, kjer so zaradi klicev občanov morali aktivirati še prostovoljna gasilska društva. Meteorna voda je zalivala kletne prostore objektov, v naselju Spuhlja pa podrlo drevo.

image_alt
Zaradi neurja posredovali gasilci, najhuje je bilo v teh občinah

Zvečer so še mogoče krajevno močnejše nevihte z nalivi in s sunki vetra. Najmočnejše je pričakovati na vzhodu Slovenije, v bližini meje s Hrvaško.

Se je tudi pri vas razbesnelo neurje? Pošljite nam fotografijo ali posnetek.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije