PREDVOLILNO SOOČENJE

Soočenje pred nedeljo, kandidatka v studio prinesla samoroga

Kandidati so soočili svoja mnenja.
Fotografija: FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
FOTO: Pop TV

LJUBLJANA – Pred nedeljskimi volitvami v Evropski parlament so kandidati Milan Zver (skupna lista SDS in SLS), Irena Joveva (LMŠ), Tanja Fajon (SD), Violeta Tomić (Levica), Angelika Mlinar (SAB), Ljudmila Novak (NSi) in Igor Šoltes (Desus) v soočenju na Pop TV predstavili svoja stališča in vizije.

Kandidati so s seboj prinesli vsak svoj predmet, ki po njihovem mnenju najbolj simbolizira EU. Mlinarjeva je prinesla figurico samoroga, Šoltes med, Tomićeva sliko Thomasa Wieserja, Fajonova in Joveva potni list, Zver slovensko in evropsko zastavo, Novakova pa knjigo Roberta Schumanna.
FOTO: Pop TV
FOTO: Pop TV

Voditeljica Darja Zgonc je soočila mnenje kandidatov glede arbitraže, migrantske krize in poslanskih privilegijev. Pričakovano mnenja niso bila enotna. Kandidatu SDS in SLS Zveru so številni očitali, da njegova stranka pred volitvami spodbuja protimigrantske shode ob meji. Fajonova je povedala, da so ljudje upravičeno prestrašeni in da vlada ne posluša ljudi. Novakova je prepričana, da mora Slovenija za varovanje južne meje uporabiti vse razpoložljive sile. Premier ne sme ignorirati opozoril ne levih ne desnih županov. 

Glede komisarja jasen samo Zver

Šoltes si želi le, da kdor koli že bo komisar, ne bi pozabil, od kod prihaja. Ni pa želel komentirati govoric, da si ta stolček želi Erjavec. Preostali kandidati konkretnih imen niso povedali, le Zver je izpostavil, da na to mesto ne meri, bi pa predlagal poslanca SDS Anžeta Logarja.

Vsi soočeni kandidati bi si v prihodnje želeli več sodelovanja in skrbi za okolje. Fajonova se nadeja v naslednjem sklicu parlamenta več sodelovanja, še posebej z naprednimi silami, Zelenimi. Če bodo te sile prevladale v Evropi, bo to po njenem mnenju zelo dobro. Joveva si želi predvsem poenotenja glede arbitraže. Tomićeva se vidi z Zelenimi in stranko Janusa Varufakisa, so pa odprti za sodelovanje z vsemi, ki bodo postavili ljudi pred kapital.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije