OKUŽBE V ŠOLAH

Šolarji se vračajo v klopi, državna sekretarka Jelka Godec udarila z grafom

V 12 dneh smo 'padli' s 692 okuženih v šolstvu na današnjih 272.
Fotografija: Ponovni prihod šolarjev prve triade v OŠ. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Ponovni prihod šolarjev prve triade v OŠ. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

V ponedeljek se v šolske klopi vračajo vsi osnovnošolci in obiskovalci vrtcev. Pouk v srednji šoli bo potekal po modelu C, kar pomeni, da se bodo razredi tedensko izmenjevali. Mnogi so si prizadevali, da se povratek v klopi čim prej zgodi, nekateri pa so proti temu.

​Državna sekretarka za področje zdravstva Jelka Godec je izpostavila, da smo v 12 dneh 'padli' s 692 okuženih v šolstvu na današnjih 272. Izpostavila je še osnovne šole: pred zaprtjem je bilo tam 337 okuženih, včeraj pa 147. 

Zapis državne sekretarke Jelke Godec, ki ni več dosegljiv. FOTO: Zaslonski posnetek
Zapis državne sekretarke Jelke Godec, ki ni več dosegljiv. FOTO: Zaslonski posnetek



Ali to pomeni, da je proti odpiranju vrtcev in šol? »Šole so prva zadeva, ki bi jo odprla. So pa dejstva takšna, kot kaže graf. Zato je nerazumljivo zavračanje testiranja in cepljenja na polju izobraževanja.«

Koronavirusna epidemija je v Sloveniji v polnem razmahu. Po podatkih za včeraj je bilo pozitivnih 28,5 odstotka vseh testiranih. Sedemdnevno povprečje znaša 917, vendar se je treba zavedati, da imamo v tem obdobju vštet tudi velikonočni ponedeljek, ko je bilo bistveno manj testov. Več o trenutnih razmerah v Sloveniji preberite v članku Skrb vzbujajoče koronaštevilke: najhujše je v tem mestu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije