SVOBODA

Slaba novica za Goloba! Zapustila sta ga Dejan Zavec in Martin Marzidovšek

Poslanca Svobode zapuščata poslanske vrste.
Fotografija: Torta v Golobovem štabu, Svoboda, Cvetka 24.4.2022 FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Torta v Golobovem štabu, Svoboda, Cvetka 24.4.2022 FOTO: Črt Piksi

Poslanca Svobode, nekdanji boksar Dejan Zavec in Martin Marzidovšek, sta sporočila, da zapuščata poslanske vrste. Zavec odhaja iz zdravstvenih razlogov, Marzidovšek pa zaradi novega kariernega izziva, sta pojasnila.

Vodja poslanske skupine Borut Sajovic je poudaril, da poslanska skupina ostaja polnoštevilčna in da so vsi skupaj zavezani istim programskim ciljem in volivcem.

Čeprav v javnosti nista bila najbolj vidna, sta bila v poslanski skupini izjemna dodana vrednost, je Sajovic poudaril v izjavi za medije.

Marzidovšek se bo ukvarjal z umetno inteligenco

Marzidovšek je napovedal, da bo svoje poslanstvo nadaljeval na področju umetne inteligence. »Slovenija mora izvrševati svoj program za umetno inteligenco, ki ga je sprejela že pred leti, zato bi rad svoje svoje znanje in svojo strokovnost, tudi svoj trud usmeril na to področje,« je dejal in povedal, da je vesel, da je imel priložnost delovati v DZ.

Zavec pa je, kot je pojasnil, odločitev za odstop sprejel zaradi osebnih in zdravstvenih razlogov. Delovanje znotraj poslanske skupine Svoboda je bila zanj ena izmed bolj pozitivnih stvari v življenju, ki se mu je zgodila, in ga je tudi oblikovala, je poudaril. Ob tem je dodal, da se za odhod ni odločil zaradi morebitnih razhajanj v poslanski skupini Svoboda.

Oba sta sicer zanikala, da odstopata, ker se ne bi našla v funkciji poslanca.

Odstopni izjavi sta že vloženi v DZ, funkcija jima bo prenehala, ko se bo DZ seznanil s tem, predvidoma na seji prihodnji teden.

Dejan Zavec, v Ljubljani 24. februar 2015 [boks,šport,Dejan Zavec] FOTO: Matej Družnik
Dejan Zavec, v Ljubljani 24. februar 2015 [boks,šport,Dejan Zavec] FOTO: Matej Družnik

Zavca in Marzidovška bosta nadomestila Jurij Lep in Dejan Süč

Poslanska skupina Svobode sicer šteje 41 poslancev. Marzidovška naj bi glede na volilne izide na lanskih parlamentarnih volitvah v poslanskih klopeh nasledil nekdanji poslanec Desusa Jurij Lep, Zavca pa vodja kabineta ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Süč.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije