ZLATA POROKA

Skupaj v zakonu, skupaj pri gasilcih

Jože in Fanika Veber sta praznovala zlato poroko. Močno navezana na kmetijo s 300-letno tradicijo.
Fotografija: Zlatoporočenca Jože in Fanika
Odpri galerijo
Zlatoporočenca Jože in Fanika

Petdeset let skupaj v zakonu, pri delu na kmetiji in med gasilci, tako bi lahko na kratko strnili delo in življenje zakoncev Fanike in Jožeta Vebra iz Matk pri Preboldu, ki sta pred dnevi praznovala zlato poroko. Vnovično poročno zaobljubo sta si izrekla v kapelici Aninega doma v Preboldu pred domačim župnikom Damjanom Ratajcem in v navzočnosti najbližjih, sorodnikov in drugih povabljenih. Njun zakonski jubilej so nato proslavili v gostišču Rimljan v Šempetru.

Zlatoporočenca Jože in Fanika
Zlatoporočenca Jože in Fanika

Fanika, rojena Vošnjak, je prišla na svet leta 1950 v Pongracu pri Grižah, kjer je obiskovala tudi osnovo šolo. Delo je našla v Tekstilni tovarni Prebold, kjer je delala vse do upokojitve leta 2003. Ob delu v tovarni je bila tudi gonilna sila v gospodinjstvu in na kmetiji, ki jo je mož Jože podedoval po starših. Rojen je bil pred 70 leti v Matkah, osnovno šolo je obiskoval v Preboldu, nato pa šolanje nadaljeval na Elektrogospodarskem šolskem centru v Celju in bil vajenec v TT Prebold. Tu se je tudi zaposlil kot elektrikar, pozneje je bil namestnik vodje v obratu Energetika. V letu osamosvojitve Slovenije je ustanovil lastno elektro podjetje Veltrag, ki ga zdaj vodita sin Boštjan in hčerka Alja.


Fanika in Jože sta vpeta v gasilsko prostovoljstvo, on še posebno, saj je gasilec že od sedmega leta. Dvajset let je bil tudi poveljnik društva, ustanovitelj Gasilske zveze Prebold in njen prvi predsednik. Ob gasilskem udejstvovanju sta Vebrova močno navezana na domačo kmetijo, rada imata delo na zemlji in tradicijo; korenine družinskega drevesa so znane 300 let v zgodovino. Njuno veliko veselje so tudi vnuki Anže, Domen, Nika in najmlajša Magdalena ter seveda sin Boštjan z ženo Marjano in hčerka Alja z možem Jožijem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije