POMANJKANJE KADRA

Sestre zapuščajo onkologijo, zaprli del oddelka

Trudijo se zaposliti nove.
Fotografija: Zaprli so del oddelka C1. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Zaprli so del oddelka C1. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Sredi maja so zaradi pomanjkanja srednjih medicinskih sester na Onkološkem inštitutu Ljubljana začasno zaprli del oddelka C1, zaradi česar so bolnike prerazporedili po drugih oddelkih. Letos je inštitut zapustilo osem medicinskih sester, trudijo pa se zaposliti nove. Z vodstvom inštituta je že govoril minister za zdravje Aleš Šabeder.

Generalna direktorica Onkološkega inštituta Ljubljana Zlata Štiblar Kisić meni, da se bodo stvari vrnile v ustaljene tirnice v enem mesecu, so za STA pojasnili na onkološkem inštitutu.

Strokovni direktor onkološkega inštituta Viljem Kovač je v pojasnilu medijem navedel, da začasno zaprtje dela oddelka C1 (šest bolniških sob) zahteva več organizacijskih naporov. Vendar upajo, da bo ukrep kratkotrajen, saj se trudijo zaposliti dodatne medicinske sestre. »Kot je znano, je pomanjkanje srednjih medicinskih sester že dlje časa navzoče v celotni državi.«

Na oddelku C1 desno se zdravijo bolniki s pljučnim rakom, na oddelku C1 levo pa bolnice z ginekološkim rakom, predvsem z rakom na jajčnikih, in bolniki z malignim melanomom ter z rakom v prebavilih. Na oddelku je 34 bolniških postelj in 15 bolniških postelj dnevne bolnišnice, nahaja pa se v prvem nadstropju stavbe C.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije