Šarec se je oglasil, zdravnik mu je zabrusil: Ne bomo pozabili, kako ste ukrepali in žalili

Nekdanji premier je prepričan, da je njegova vlada ukrepala zadostno.
Fotografija: Marjan Šarec. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Marjan Šarec. FOTO: Jože Suhadolnik

Marjan Šarec, ki od prejšnjega petka, ko ga je na mestu premierja nasledil Janez Janša, sodi v opozicijo, se je oglasil prvič po nekaj dneh. 

Igor Muževič. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Igor Muževič. FOTO: Tomi Lombar, Delo
»V zanosu reševanja epidemije se rado poudarja, kako prejšnja vlada ni naredila nič. Če se prav spominjam smo bili zaradi nekaterih ukrepov celo kritizirani s strani nekaterih iz EU. Danes pa enake ukrepe uvajajo drugi. Krepko za nami. Bodi dovolj,« se je na družbenih omrežjih odzval na nekatere kritike, da njegova vlada ni naredila dovolj oziroma da se je prepozno odzvala na širjenje novega koronavirusa.

Številni so se odzvali na zapis, nekateri so prilepili posnetek zaslona naslovnice Dela 9. marca na kateri je bil citat Šarca, da »v Sloveniji še zdaleč ni epidemije«. Epidemijo so nato razglasili nekaj dni kasneje, Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) pa je razglasila pandemijo, saj se koronavirus nezadržno širi po vsem svetu.

Posebej ostro pa se je odzval zdravnik družinske medicine Igor Muževič. »Z vaše strani bodi dovolj. Ne bomo pozabili, kako ste ukrepali in žalili. Nikoli. Zaradi vas cele dneve in noči garamo kot nori, da vsaj malo omilimo vaše smrtonosne 'ukrepe'. In še ateisti med nami smo začeli moliti za naslednje dni,« mu je zabrusil.

Odziv zdravnika na Šarčev zapis. FOTO: posnetek zaslona
Odziv zdravnika na Šarčev zapis. FOTO: posnetek zaslona

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije