SRAMOTA

Saj ni res, pa je! Tako so za 1. april nategnili gasilce

Gorenjski gasilci so jezni in razočarani.
Fotografija: Saj ni res, pa je! FOTO: PGD Begunje na Gorenjskem
Odpri galerijo
Saj ni res, pa je! FOTO: PGD Begunje na Gorenjskem

BEGUNJE NA GORENJSKEM – Na dan norcev si je marsikdo privoščil prijatelja, mamo, brata ali soseda. To ni nič nenavadnega, saj je vendarle 1. april. Nekdo pa si je očitno neslano šalo privoščil na račun gorenjskih gasilcev. 

Gasilci PGD Begunje na Gorenjskem so popoldne na praznično nedeljo dobili poziv: »Požar v stanovanju, stanovanjski blok v vaši vasi.« Zapustili so družine in odhiteli proti gasilskemu domu, da bi čim hitreje pomagali ljudem v stiski. »Med potjo ugibaš in razmišljaš o možnih situacijah, ki te čakajo. Veš, da v bloku živi več kot 60 ljudi. Starejši, mlade družine, otroci ... Samo želiš si lahko, da so se vsi iz bloka umaknili na varno. Razmišljaš, kaj če so v bloku ostali ujeti otroci, bomo dovolj hitri, bomo kos situaciji, ki nas čaka?« so zapisali na facebooku PGD Begunje na Gorenjskem. 


Gasilci so prihiteli v gasilski dom, se hitro preoblekli, usedli v gasilsko vozilo, prižgali sireno in odhiteli na pot. Ko so se odpravili, so dobili obvestilo, da je intervencija preklicana, in navodila, naj se vrnejo v gasilski dom. Nato pa šok! Ko so se zbrali v garaži, je vodja intervencije naznanil, da je šlo za lažno prijavo in da gre za neslano prvoaprilsko šalo. Gasilci so bili upravičeno jezni. 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije