NAPOVED

Rdeči alarm za točo: preverite, kje grozi

Objavljeno 03. junij 2020 11.58 | Posodobljeno 03. junij 2020 14.03 | Piše: A. L.

Velika verjetnost toče je razglašena za skrajni vzhod države.

Simbolična fotografija. FOTO: Oste Bakal
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso). Živo srebro bo skočilo do 26 stopinj Celzija, a nam bodo dan nekoliko pokvarile krajevne plohe in nevihte. Te nas utegnejo presenetiti popoldne in zvečer, predvsem na zahodu pa se bodo nadaljevale tudi v noč. Že malo pred poldnevom je na spletni strani Arsa zasvetilo rdeče opozorilo, ki napoveduje veliko verjetnost toče, in sicer za skrajni vzhod države.Morje se bo razlilo, nekatere reke bodo dosegle velike pretoke

Danes in jutri se bo vodnatost rek zmanjševala, le ob krajevno močnejših padavinah lahko hitreje narastejo hudourniški vodotoki. Verjetnost pojava bo večja v zahodni Sloveniji, zlasti danes zvečer. V četrtek zvečer in v noči na petek se bo vodnatost rek začela povečevati na zahodu, čez dan pa tudi drugje po državi. Reke s povirjem v Alpah bodo narasle do velikih pretokov, drugod povečini do srednjih.

Gladina morja bo v času plime v četrtek zvečer povišana. Med 20. in 23. uro se bo morje razlivalo v višini 10 do 20 cm na nižjih delih obale, sporoča Arso.


image
Malo pred poldnevom je toča grozila v Pomurju. FOTO: Arso


Aktualne razmere spremljajte na spodnji grafiki (najbolj svežo grafiko dobite tako, da osvežite spletno stran, na kateri ste trenutno):

Deli s prijatelji