PO RAZKRITJIH

Prvi mož Darsa po razkritjih o korupciji odstopil

Valentin Hajdinjak je odstop podal sam.
Fotografija: Valentin Hajdinjak. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Valentin Hajdinjak. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Valentin Hajdinjak je nadzornemu svetu podal odstop z mesta predsednika uprave Darsa, nadzorniki so ga sprejeli. Nadzorni svet je za predsednika uprave upravljavca avtocest za šest mesecev imenoval Davida Skornška, dosedanjega člana uprave Darsa, pristojnega za finance in računovodstvo.

Čeprav je prvi nadzornik Darsa Andrej Šušteršič konec prejšnjega meseca trdil, da ni razlogov za krivdno razrešitev prvega moža Darsa zaradi sumov o korupciji, domnevnega prirejanja razpisov in sumih kartelnega dogovarjanja na področju avtovleke kamionov, je Hajdinjak na izredni seji nadzornega sveta sam podal odstop. Nadzorni svet je včeraj znova obravnaval razkritja POP TV o domnevnih nepravilnostih. Več o tem preberite tukaj. 

Spomnimo, da je POP TV objavil posnetek, ko davčni svetovalec Rok Snežič prejema 5000 evrov. Kot jim je povedal žvižgač, naj bi šlo za podkupnino za posel z Darsom. Sam naj bi Snežiču izročil za 90.000 evrov podkupnin. Snežič in prvi mož Darsa Valentin Hajdinjak očitke zavračata. Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je po razkritjih o domnevnem pobiranju podkupnin za posle z Darsom uvedla postopek predhodnega preizkusa.

image_alt
Za posle z Darsom podkupovali Snežiča in SDS

image_alt
SDS: Rok Snežič ni nikoli pridobival sredstev za stranko

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije