RAZKRIVAMO VEČ KOT 600 LOKACIJ

Preverite, kje bo policija jutri lovila prehitre voznike

Akcija bo potekala v 26 evropskih državah.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo

LJUBLJANA – Jutri bo policija med 6. in 18. uro na 611 lokacijah po vsej Sloveniji izvajala maraton nadzora hitrosti, katerega namen je umirjanje hitrosti na naših cestah.

Maraton nadzora hitrosti je evropsko usklajen in bo istočasno potekal v 26 državah. Lani je v maratonu nadzora hitrosti sodelovalo 23 držav in skupno 14.113 policistov. Meritve so potekale na skupno 12.876 lokacijah, kontroliranih pa je bilo 3.224.397 vozil in zaznanih 257.639 prekrškov.

Maraton nadzora hitrosti bo v Sloveniji izvajalo 214 policistov, v okviru svojega rednega dela pa se bodo v nadzor nad prehitrimi vozniki vključevali tudi drugi policisti. Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli peto leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okoli 8-odstotno prekoračitev. Policija poudarja, da namen maratona ni kaznovanje voznikov, ampak spreminjanje njihovih vozniških navad.

Preverite, na katerih lokacijah v Sloveniji bodo policisti merili hitrost:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije