VZPOREDNI SVET

Preberite, kaj je izrekel minister Poklukar, potem pa še sporočilo iz kabineta Janeza Janše

Minister za zdravje Janez Poklukar promovira delo od doma, a to priporočilo očitno ni namenjeno vladi, ki je torek namenila obširnemu druženju.
Fotografija: Janez Poklukar. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Janez Poklukar. FOTO: Leon Vidic, Delo

Novi koronavirus se hitro širi po Sloveniji. Iz bolnišnic slišimo skoraj vsak dan klice na pomoč, saj je kader preobremenjen. Zdravstveni kader se tako preusmerja tja, kjer ga potrebujejo več, trpijo pa tudi tisti, ki potrebujejo pomoč zaradi necovidnih tegob in bolezni. Da bi virus čim bolj zamejili, je minister za zdravje Janez Poklukar vnovič pozval tudi k delu od doma. Vlada je tako včeraj pozno popoldne objavila njegove besede:

»Tisto, kar je pomembno iz vidika okužb je, da dnevno število okuženih hitro pade. Zato je pomembno, da vsi dosledno izvajamo dogovorjene ukrepe. Tukaj bi posebej izpostavil delo od doma, ki se še vedno ne izvaja v obsegu, kot ga priporoča stroka

Zgledi vlečejo

Verjetno se spomnite, kako je vlada, pod vodstvom Janeza Janše, želela uvesti PC-pogoj v državni upravi (pa je namero ustavilo ustavno sodišče). Za zgled, so pojasnjevali. Tokratno, sicer že znano priporočilo za delo od doma, da bi se ljudje med seboj čim manj mešali in prenašali novi koronavirus, pa očitno za vlado ne velja. Ta se je namreč včeraj mudila na regionalnem obisku v Pomurju, kjer je bilo organiziranih na desetine dogodkov, med drugim tudi javna tribuna. Več o tem v spodnjem obvestilu iz Kabineta predsednika vlade Janeza Janše, ki so ga poslali po dogodku (objavljamo v izvirni obliki in v celoti, da boste dobili vtis, za kako obširen dogodek je šlo). 

Komolčkanje, ki je zaslovelo med epidemijo, je očitno stvar preteklosti. FOTO: Vlada RS
Komolčkanje, ki je zaslovelo med epidemijo, je očitno stvar preteklosti. FOTO: Vlada RS
Za komentar vladnega regionalnega obiska in komu je namenjen poziv k delu od doma (če pride vlada v Pomurje, ljudje pač ne morejo delati od doma, ampak se z vlado seveda srečajo), smo zaprosili ministra za zdravje Janeza Poklukarja. Odziva do objave tega članka nismo dobili. Obrnili smo se tudi na vladni urad za komuniciranje – tega vodi Uroš Urbanija –, dodali še vprašanje, ali ne bi bilo mogoče vsaj del teh srečanj opraviti v elektronski obliki, odgovor pa objavljamo na povezavi.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije