NAPETO V SDS

Potem ko je Kaloh razkril, zakaj ni podpisal razvpite izjave, šefica Janševih poslancev zelo jasna

»O dogajanju v stranki ne bomo javno razpravljali.«
Fotografija: Dejan Kaloh in Jelka Godec. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Dejan Kaloh in Jelka Godec. FOTO: S. N.

V SDS, kjer odmeva odločitev treh poslancev, ki niso podpisali izjave o zvestobi stranki do konca mandata, dogajanja ne bodo komentirali v javnosti, je poudarila vodja poslancev Jelka Godec. Poslanec Anže Logar, ki mu je bilo doslej danih že nekaj rokov za izjasnitev o nadaljnji politični poti, pa mora odločitev sprejeti sam, je dejala.

Jelka Godec. FOTO: Jože Suhadolnik
Jelka Godec. FOTO: Jože Suhadolnik

Izvršilni odbor SDS je minuli torek poslancem stranke predlagal podpis zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot člani in poslanci SDS. Za podpis omenjene izjave so imeli sedem dni časa, v roku pa jo je podpisalo 24 od 27 poslancev stranke. Zaveze poleg Logarja nista podpisala še Dejan Kaloh in Eva Irgl.

image_alt
Janša z vsemi topovi nad Logarja, on mu vrača: »Brez nepotrebnega etiketiranja«. Ob tem tudi pomenljiv komentar Tonina

»Mnenja znotraj stranke se krešejo na organih stranke in o tem v naši stranki za razliko od drugih ne razpravljamo javno,« je danes skopo komentirala vodja poslanske skupine SDS Godčeva. Zavrnila je očitke, da bi pri podpisovanju omenjenih izjav šlo za discipliniranje lastnih poslancev. »Gre za to, da so bili vsi poslanci SDS izvoljeni na listi SDS, volivci so jim namenili glasove, da v javnosti, državnem zboru in nasploh predstavljajo stališča oziroma program SDS. To se je s temi izjavami samo potrdilo,« je poudarila.

Dejan Kaloh FOTO: Arhiv
Dejan Kaloh FOTO: Arhiv

image_alt
Ste slišali, kaj zahtevajo od poslancev stranke SDS?

Tako Logar kot Kaloh sta sicer svojo odločitev med drugim pojasnila z besedami, da ne vidita potrebe po podpisovanju omenjene izjave. Logar pa je zatrdil tudi, da bo nadaljeval delo v poslanski skupini in da trenutno ni potrebe po ustanavljanju nove stranke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije