Poslancu Levice pri Rosviti Pesek počil film (VIDEO)

Debata o skrajševanju čakalnih vrst v zdravstvu ga je vidno razburila. 
Fotografija: V studiu je bilo kar pestro. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
V studiu je bilo kar pestro. FOTO: RTV Slovenija

V sinočnjih Odmevih so govorili o predlogu zakona za skrajševanju čakalnih vrst, pod katerega se je prva podpisala NSi. Kot je v oddaji pojasnil Jožef Horvat iz omenjene stranke, je zakon napisala stroka oziroma Zdravniška zbornica Slovenije. Po tem zakonu bi čakalne vrste zmanjšali tako, da bi vključili vse kapacitete, ki so na voljo. »Tudi zasebnike, mi s tem nimamo težav.« 
 

Preberite tudi: Slovenska voditeljica ponovno udarila, oglasila se je Špela Grošelj


 


Poslanec Levice Franc Trček pa temu predlogu ni najbolj naklonjen. Kot je dejal, je prepričan, da »ta zgodba v sebi skriva privatizacijo profitov, sočasno pa bodo ostajale izgube v zdravstvenih zavodih«. S povzdignjenim glasom je dejal tudi, da pozabljamo na razvoj medicine, kar je tudi pomembno.

Trček nad predlogom ni najbolj navdušen. FOTO: RTV Slovenija
Trček nad predlogom ni najbolj navdušen. FOTO: RTV Slovenija
Voditeljica Rosvita Pesek je dejala, da pacienta v primeru bolečine v kolkih verjetno ne zanima, kdo ga bo operiral, temveč, kdaj bo to kakovostno opravljeno. »V čem je torej problem?« ga je vprašala.

»Problematično je to, kje se to opravlja. Mene kot skrbnika proračuna mora pa tudi zelo skrbeti, da za te peneze (ta denar, op. p.) čim več dobimo, če se tako izrazimo. Tukaj nastane problem. S temi gospodi sem se jaz tudi pogovarjal, a veste. In ta predlog tudi pozablja na nekaj. Zdravstvena zbornica Slovenije pozablja, da zdravstvo niso samo zdravniki in pogosto pozabi tudi na mlade,« je poudaril Trček. 

Trček: Čakalne vrste niso povsod dolge

Na tej točki ga je Peskova opozorila, da stalno uhaja od glavnega kriterija. »Ne, ne, ne, ne, ne, tudi novinarji bi morali pogledati, da te čakalne vrste v vseh bolnišnicah niso tako dolge,« je glasno poudaril.

Peskova je nato Trčka vprašala še, ali meni, da se zdi človeku, ki mu gori hiša, pomembno, s katero cevjo gasi gasilec. »Če hiša gori, je ne bodo reševali tisti, ki so bili piromani, ki so jo požgali,« se je jezil poslanec Levice.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije