VERJAMEJO STROKI

Podjetje in direktorja napadajo, ker so se odločili za nagrado cepljenim

Ožje in širše vodstvo podjetja je 100-odstotno cepljeno.
Fotografija: Podjetje REM. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Podjetje REM. FOTO: Leon Vidic, Delo

Slovensko podjetje REM iz Trebnjega se je odločilo, da bo zaposlenim, če se cepijo proti koronavirusu, izplačalo 200 evrov nagrade. Vodjo marketinga Jureta Rajha smo vprašali, zakaj so se odločili sprejeti sklep o izplačilu nagrade za cepljenje delavce. »Za sprejetje sklepa smo se odločili na podlagi izkušnje iz prejšnjega leta. Želimo imeti nemoten potek delovnih procesov in zmanjševati tveganja izpada poslovanja. Verjamemo stroki, ki narekuje, da je cepljenje prava pot do teh ciljev. Prav tako je naša velika skrb in odgovornost za zagotavljanje zdravja in varnosti naših zaposlenih,« nam je povedal.


Ogromno napadov in nestrpnosti

Delavcem so dali čas do konca oktobra, da s potrdilom NIJZ pokažejo, da so se cepili. Pa so se delavci že odzvali na omenjeni sklep, ki ga je direktor Igor Kastelic izdal 17. avgusta? »Od delavcev ni bilo odzivov. Večji odzivi smo zasledili na spletnih omrežjihod nekaterih skupin splošne javnosti, ki s svojo napadalno, neutemeljeno in žaljivo komunikacijo škodi ugledu podjetja in seje nestrpnost med ljudi. Na drugi strani pa smo zasledili tudi nekaj pohval za našo odločitev, kar nas navdaja z optimizmom.« Povedal nam je tudi, da je v ožjem in širšem vodstvu podjetja precepljenost 100-odstotna. 

Podjetje REM se sicer ukvarja s proizvodnjo montažnih modularnih objektov in bivalnih zabojnikov. »Verjamemo, da je prihodnost gradbeništva v modularni gradnji, ki s svojo fleksibilnostjo, hitrostjo in trajnostjo omogoča visoko kakovostno izvedbo kompleksnih objektov,« pišejo na svoji spletni strani.

Direktor Igor Kastelic. FOTO: Leon Vidic, Delo
Direktor Igor Kastelic. FOTO: Leon Vidic, Delo


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije