Od polnoči huda pocenitev goriva: bencin in dizel pri dobrem evru na liter

Po občutni krizni pocenitvi elektrike bomo zdaj deležni tudi pocenitve goriva. Bencin in dizel bosta od polnoči stala samo še dober evro.
Fotografija: Počakajte s točenjem vašega konjička do polnoči. In pozor: ročke ne držite z golo roko, ampak uporabite rokavico, da preprečite širjenje virusov. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Počakajte s točenjem vašega konjička do polnoči. In pozor: ročke ne držite z golo roko, ampak uporabite rokavico, da preprečite širjenje virusov. FOTO: Getty Images

Tudi v krizi občasno slišimo kakšno dobro vest: od polnoči bo cena bencina na servisih zunaj avtocest samo še 1,029 evra na liter. To pomeni, da se bo pocenil za več kot 17 centov na liter.

Dizel bo po novem stal 1,017 evra na liter. To pomeni pocenitev skoraj 13 centov na liter.

Ponekod bo šlo tudi pod evro na liter

Gre za regulirano ceno, ki jo določa država za črpalke zunaj avtocest. Ker nekateri manjši komercialni ponudniki svoje cene oglašujejo za tri cente ceneje, kot je regulirana cena, to pomeni, da bo že v sredo na nekaterih črpalkah mogoče točiti bencin in dizel ceneje od enega evra na liter.

Pri 60-litrskem rezervoarju povprečnega bencinarja to pomeni prihranek več kot 10 evrov. Prihranek pametno izkoristite in varčujte za hude čase.

Vzrok za znižanje je velika pocenitev nafte na svetovnih trgih. Prejšnji teden je zdrsnila pod 25 dolarjev na sodček.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije