KRITIČNIH VSE VEČ PACIENTOV

V nedeljo občuten upad okužb, padel neslavni rekord

V Pivki so začasno prepovedali uporabo športnih objektov ter kulturne in športne prireditve. Na Hrvaškem izboljšanje epidemiološke slike, po svetu pa vse bolj skrb vzbujajoče.
Fotografija: Kljub poslabšanju epidemiološke slike pristojni za zdaj še niso sprejeli strožjih ukrepov. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Kljub poslabšanju epidemiološke slike pristojni za zdaj še niso sprejeli strožjih ukrepov. FOTO: Leon Vidic, Delo

V nedeljo pri nas potrdili 47 novih okužb z virusom sars-cov-2. Število okužb v nedeljo je manjše kot v dnevih pred tem, ko so v četrtek našteli rekordnih 108 okužb, v petek 105, v soboto pa 99. V nedeljo je bilo opravljenih 1.110 testov, kar je sicer manj kot v dneh prej.
 
Preberite tudi:

Z virusom okuženih osem stanovalcev Doma Nine Pokorn



Povečalo pa se je število ljudi, ki potrebujejo zdravljenje v bolnišnici. Takih je bilo v nedeljo že 40 (v soboto 33), od tega jih je bilo devet na intenzivni negi (dan prej pa sedem). Covid 19 ni zahteval novih smrtnih žrtev, je razkrila vlada.



Skrb vzbujajoče je tudi, da narašča odstotek pozitivnih testov. Teh zadnje dni opravljajo več kot v preteklosti. Največ (3.086) so jih opravili v petek, največji delež okuženih pa je bil med drugim valom v soboto, ko je bilo pozitivnih 5,52 vseh opravljenih testov. Absoluten rekord je bil sicer dosežen med prvim valom, ko je bilo 26. marca pozitivnih 5,67 odstotka od 1.014 opravljenih testov.

 



Epidemiološko stanje pri nas ostaja zelo resno. Po besedah direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) Milana Kreka smo presegli povprečje 40 okužb na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh, v naslednjih dneh pa lahko pričakujemo tudi do 165 okužb na dan.


WHO: Rekord okuženih po svetu

Nedelja je bila po svetu rekordna. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da so samo ta dan potrdili 307.930 novih okužb, zaradi covida 19 pa je umrlo 5.500 ljudi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije