STAVKA ZDRAVNIKOV

Mladi zdravniki udarili po Golobovi ministrici: »Mislinjčanka je vabilo zaposlenih v svoji domači bolnišnici zavrnila«

Na stavkovni zbor v slovenjgraški bolnišnici je Fides povabil tudi ministrico za zdravje Valentino Prevolnik Rupel, a se je opravičila.
Fotografija: Robert Golob in ministrica za zdravstvo Valentina Prevolnik Rupel. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Robert Golob in ministrica za zdravstvo Valentina Prevolnik Rupel. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec zadeve jemljejo resno in so pripravljeni iti do konca, je po današnjem stavkovnem zboru v bolnišnici povedal predsednik Fidesa Damjan Polh. »Za marsikateri oddelek v bolnišnici je vprašanje, ali bo zdržal 14 dni, dokler se ne bo stvar zreducirala na zagotavljanje nujne pomoči,« je dejal po stavkovnem zboru. 

image_alt
Bralka Irena obupana: Čakam z napotnico za hitri pregled in se sprašujem ...

image_alt
Golobu popuščajo živci, Fides mu brutalno vrača: »Gre za eno bolj neprimernih potez osebe, ki je požrla dano besedo«

Sindikalni zaupnik v bolnišnici Vasja Kašnik je dodal, da so ugotovili, da je naboj pri njih še vedno enak in da so še vedno enotni v tem, da si želijo sprememb. Na stavkovni zbor v slovenjgraški bolnišnici je Fides povabil tudi ministrico za zdravje Valentino Prevolnik Rupel, a se je opravičila.

SB Slovenja Gradec. FOTO: Tadej Regent/delo
SB Slovenja Gradec. FOTO: Tadej Regent/delo

Mladi zdravniki so objavili pismo iz SB Slovenj Gradec in dodali: »Ministrica za zdravje, Mislinjčanka, je vabilo zaposlenih v svoji domači bolnišnici zavrnila. Ignoranca do zdravnikov = ignoranca do bolnikov.«

Zaradi umikov soglasij zdravnikov za nadurno delo že opozorila pred zapiranjem porodnišnic

Ob doslednem upoštevanju omejitev delovne zakonodaje ob umikih soglasij zdravnikov za nadurno delo se bodo zapirali pediatrični oddelki in posamezne porodnišnice, je v sporočilu za javnost po sestanku s strokovnimi direktorji bolnišnic opozoril predsednik odbora za bolnišnično in specialistično zdravstvo pri zdravniški zbornici Boštjan Kersnič. Strokovni direktorji bolnišnic po besedah Kersniča ugotavljajo, da ni mogoče pripraviti naročenega načrta za delo v napovedanih pogojih dela. Zato so ministrstvo prosili za navodila, kako nadomestiti izpadle programe, saj je glede na obstoječe kadre ob prenehanju kršitev zakonskih omejitev o delovnih obveznostih nemogoče načrtovati varne rešitve za prebivalce. »Zato je nujno, da se odgovorno pristopi k dogovoru s sindikatom in vloži vse napore v končanje stavke,« je poudaril.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije