KDO JE ZADAJ?

Medtem ko se Golob zaklinja, da bo mandat oddelal do konca, Janša posredoval odgovor Kučana

Prvak opozicije je v postopke povezane z ovadbo nekdanje notranje ministrice zoper predsednika vlade, vpletel še nekdanjega predsednika.
Fotografija: Milan Kučan. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Milan Kučan. FOTO: Jože Suhadolnik

Kot navaja Delo, je predkazenski postopek, povezan z ovadbo, ki jo je zoper predsednika vlade Roberta Goloba pred letom dni vložila nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, je prevzela državna tožilka Blanka Žgajnar. Na to se je odzval tudi šef opozicije in to novico pospremil na svoj način. Janez Janša je namreč v to vpletel tudi bivšega predsednika države Milana Kučana: »Odgovor Milana Kučana na izjavo Roberta Goloba, da bo vztrajal do konca mandata«.

Robert Golob in Janez Janša. FOTO: S. N.
Robert Golob in Janez Janša. FOTO: S. N.

Kot smo že poročali, je predsednik vlade javno zanikal, da bi se potegoval za mesto evropskega komisarja in zatrdil, da ne odhaja nikamor ter ima namen svoj mandat oddelati do konca.

image_alt
Je Sova res zavajala, da bi pomagala Golobu?

Kot je znano, je protikorupcijska komisija lani novembra sporočila, da je v Golobovem ravnanju zaznala sume kršitve integritete v zvezi s prijavo o domnevnem nedovoljenem izvajanju pritiskov na nekdanjo ministrico Bobnarjevo in druge zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve, ter uvedla preiskavo proti premierju.

image_alt
KPK uvedla preiskavo sumov Golobovih političnih pritiskov, tako se je odzvala Bobnarjeva

Kot je še poročalo Delo, pa premier Golob s tožbo na upravnem sodišču zahteva izločitev Simona Savskega, podpredsednika protikorupcijske komisije (KPK), zaradi njegovih izjav, objavljenih na družbenih omrežjih in v Reporterju, in je tako blokiral postopek protikorupcijske komisije. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije