OVADBE NI BILO

Je Sova res zavajala, da bi pomagala Golobu?

Razkrili so, da Slovenska obveščevalno-varnostna agencija ni ovadila nekdanje notranje ministrice in nekdanjega prvega moža policije.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik/delo
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik/delo

Sova (Slovenska obveščevalno-varnostna agencija) naj bi na začetku decembra kazensko ovadila nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in nekdanjega prvega moža policije Boštjana Lindava zaradi njunega pričanja na preiskovalni parlamentarni komisiji, ki se ukvarja s pritiski na policijo.Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav naj bi bila ovadena zaradi suma izdaje tajnih podatkov, in sicer v primeru aretacije domnevnih ruskih vohunov.

Ovadbe ni bilo 

A kot so poročali v oddaji 24 ur, to ni bilo res. Tako so razkrili, da ovadbe nikoli ni bilo, saj je informacijska pooblaščenka na podlagi pritožbe enega od spletnih portalov zahtevala vpogled v dokumentacijo Sove.

Tatjana Bobnar. FOTO: Blaz Samec
Tatjana Bobnar. FOTO: Blaz Samec

Tam dokazov o ovadbi ni bilo. Kot je znano sta Bobnarjeva in Lindav predsednika vlade obtožila političnih pritiskov. Je Sova zavajala javnost, da bi pomagala predsedniku vlade Robertu Golobu, se ob tem sprašujejo nekateri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije