MISS SLOVENIJE

Miss Slovenije: med lepoticami tudi šema, nogometašica in čipkarica

Predstavljamo kandidatke letošnjega izbora za miss Slovenije 2023. Finale bo potekal pod sloganom Podjetno, lokalno, trajnostno do ciljev.
Fotografija: Še malo nas loči od letošnje finalne prireditve Miss Slovenije. FOTO: Miss Slovenije
Odpri galerijo
Še malo nas loči od letošnje finalne prireditve Miss Slovenije. FOTO: Miss Slovenije

Še čisto malo nas loči od letošnje finalne prireditve Miss Slovenije, ki bo v Radljah ob Dravi potekala pod sloganom Podjetno, lokalno, trajnostno do ciljev. Radlje ob Dravi so trajnostno naravnana občina, ki si prizadeva za ohranjanje naše kulturne dediščine.

Eden izmed mnogih pomembnih kulturnih spomenikov v občini je tudi dvorec Mahrenberg v Radljah, ki ga bodo obnovili in tako omogočili razvoj in nadgradnjo muzejskih, kulturnih in izobraževalnih vsebin o bogati dediščini gozdarstva in sonaravnega gospodarjenja z gozdovi v Dravski dolini in na Koroškem. Danes predstavljamo še drugi del kandidatk, ki bodo 21. septembra upale na lepotno krono.

7. Nada Hejja FOTO: Dejan Nikolič 
7. Nada Hejja FOTO: Dejan Nikolič 

Številko sedem ima Nada Hejja. Doma je s Škofljice, 19-letnica je študentka ekonomije, njen svet se vrti okoli mode. V prostem času šiva elegantne obleke, v prihodnosti se vidi kot modna oblikovalka. »Rada kuham, telovadim, plešem tango, napišem kakšno pesem ali pravljico za otroke. Želim si veliko srečno družino, v kakršni sem odrasla.« Pravi še, da je delavna, ustvarjalna, ambiciozna, zabavna in vztrajna.

8. Tijana Bektašević FOTO: Dejan Nikolič 
8. Tijana Bektašević FOTO: Dejan Nikolič 

Osma bo na modno brv stopila Tijana Bektašević. 21-letnica iz Škofje Loke pravi, da bi jo znanci opisali kot komunikativno, spontano, trmasto in športno: od malega trenira nogomet. Lani se je prvič preizkusila tudi v trenerski vlogi. Ker je šport del njenega vsakdana, se v prihodnosti vidi kot športna psihologinja. V prostem času se druži s prijatelji ali bere. Zvečer, ko se svet umiri, svoje misli in čustva rada zapiše v obliki kratkih pesmic.

9. Ines Marjetič FOTO: Dejan Nikolič 
9. Ines Marjetič FOTO: Dejan Nikolič 

Ines Marjetič ima številko devet, 26-letnica iz Šmarja - Sapa je bodoča pravnica. Kot bivša plesalka prisega na šport. Rojena je na pustni torek, zato so jo domači klicali šema, »zaradi česar sem verjetno vedno nasmejana, vesela in pozitivna«. Obožuje potovanja, starodavno arhitekturo in umetnost, a se vedno rada vrne domov, med najbližje, njen varni pristan.

10. Aleksandra Matan FOTO: Dejan Nikolič 
10. Aleksandra Matan FOTO: Dejan Nikolič 

Deseta se bo predstavila Aleksandra Matan, stara je 26 let, doma iz Mengša. Je zgovorna, razigrana, skromna, iskrena in vedno željna novih dogodivščin in znanja. Diplomirana inženirka lesarstva je zaposlena v podjetju, kjer izdelujemo notranja vrata. V prostem času ustvarja, zadnje čase izdeluje idrijsko čipko, saj se ji zdi pomembno, »da mladi ohranjamo slovensko kulturno dediščino«.

11. Ana Ivanc FOTO: Dejan Nikolič 
11. Ana Ivanc FOTO: Dejan Nikolič 

Enajsta se bo predstavila Ana Ivanc, 20-letna Nakelčanka, ki pravi, da s svojimi sanjami in cilji vedno stopa zunaj okvirov. Je zgovorna, energična in temperamentna, vedno trmasto sledi svojim ciljem in jih želi tudi doseči. Želi postati organizatorka dogodkov in načrtovalka porok.

12. Pika Kenda FOTO: Dejan Nikolič 
12. Pika Kenda FOTO: Dejan Nikolič 

Zadnja, dvanajsta, bo na modno brv stopila Pika Kenda, 22-letna Tržičanka, ki rada preizkuša nove stvari in odkriva različne koščke sveta. Preizkusila se je v glasbi, plesu in raznih športih, najbolj pa se je našla v delu z ljudmi, saj drugim rada pomaga. Pravi, da je ambiciozna in hkrati nežna ter sočutna. Vedno stremi k popolnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije