SANJSKE POČITNICE

Mamljiva ponudba: hišo na Filipinih menja za jadranje na Hrvaškem

Le kdo si ne bi želel izkusiti življenja na romantičnem tropskem otočku?
Fotografija: Ponudba je mamljiva. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Ponudba je mamljiva. FOTO: Facebook

LJUBLJANA – Se spomnite Aleksandra Pokovca, ki je pred leti prodajal vse svoje premoženje v Sloveniji in se odločil, da se preseli na Filipine? Aleksander (in njegova družina) ima zdaj nov načrt in predlog, ki bo gotovo zanimiv za vse, ki imajo jadrnico zasidrano na hrvaški obali. Svojo hišo na romantičnem tropskem otočju Camotes (Camotes Islands) za obdobje dveh do treh tednov menja za jadrnico oziroma jadranje na Hrvaškem.

​Ponudba, ki jo je težko zavrniti

Se vam zdi ponudba mamljiva in vabljiva? Gotovo bo še bolj, ko preberete, kaj vse Aleksander ponuja v zameno. V uporabo daje vso svoje imetje vključno z avtomobilom, motornim kolesom, deskami za veslanje, potapljaško opremo, skratka vse, kar je na parceli in v hiši. »Lani sem prebral odlično knjigo z naslovom Imeti ali biti, kjer avtor razmišlja, kako je možno uživati življenje, ne da bi poskusili imeti vse, kar nam ponuja potrošniška družba. Dvanajst let sem imel jadrnico v marini na Krku. Nikoli mi sicer ni bilo niti za trenutek žal, da sem jo kupil, sem se pa vseeno včasih vprašal, kdo ima pravzaprav koga. Ali imam jaz jadrnico, ali ima ona mene, saj sem zanjo zapravil letno v povprečju 8000 do 10.000 evrov, poleg tega pa je zahtevala vsako pomlad in jesen še kar precej mojega časa za pripravo na sezono in pripravo na prezimovanje. Zase in za svojo družino želim, da smo srečni, veseli in sproščeni, kar je pa težko oziroma nemogoče, če bi se tako kot včasih nenehno pehali za denarjem in stvarmi, ki jih z denarjem lahko kupimo. Vseeno pa verjamem, da si lahko ogledamo velik del sveta in obenem uživamo, ne da bi za to zapravili ogromne vsote denarja,« je zapisal.

Aleksandra ne moti, če je jadrnica večja in če bi se na jadranje odpravili skupaj, saj sam priznava, da ne želi upravljati prevelikega plovila. 

 

​Lani avtodom, letos jadrnica


Aleksander se za tak podvig in menjavo ni odločil prvič. Kot je razkril na svoji strani Philippinesdreamlife, so minulo leto z družino iz Logatca menjali hišo za avtodom. Medtem ko so Logatčani uživali na otoku, so oni z avtodomom potovali po Italiji, Švici in Franciji. Pred kratkim smo poročali tudi o tem, kako mu gre na Filipinih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije