GOSTINSKE STOJNICE V LJUBLJANI

Logarjeva ne razume Jankovića in mu postavlja tole vprašanje

Prepričana je, da bi morali vsi upoštevati odlok vlade, saj epidemija velja za vse.
Fotografija: Mateja Logar. FOTO: 24ur zvečer
Odpri galerijo
Mateja Logar. FOTO: 24ur zvečer

Potem ko so danes iz ljubljanske mestne občine (Mol) sporočili, da bo praznična ponudba na Pogačarjevem trgu v Ljubljani drugačna, kot zapoveduje odlok vlade, se je na odločitev odzvala vodje strokovne skupine za covid 19 Mateja Logar.

»Žalostno, da v Ljubljani občinski svetniki in župan ne razumejo, da je epidemija za vse in da to vpliva na potek epidemije. Glede na to, da so se odločili, da je to dejavnost, ki sodi med tržnice, pa je moje vprašanje, ali so upoštevali tudi, da je predpisano delovanje tržnic od 6 do 14. ure, kot piše na spletni strani,« se je za TV Slovenija vprašala Logarjeva.

image_alt
Preobrat za gostince v Ljubljani: to je sporočil direktor tržnice

Ljubljanski župan Zoran Janković je predhodno izrazil kritiko do epidemioloških ukrepov, po katerih je od sobote z izjemo pečenega kostanja prepovedano ponujanje hrane in pijače na stojnicah. Območje sejemskih prireditev mora biti ograjeno, organizatorji pa morajo ob vhodu preverjati pogoj PCT.

V Mol menijo, da je nesprejemljivo, da na ljubljanski tržnici ne bi bilo mogoče prodajati stvari, ki jih ponudniki prodajajo vse leto. V to kategorijo se po njegovih besedah med drugim uvrščata odprta kuhinja in prodaja tekstila, kar da ne spada pod sejemsko prodajo, ampak tržnično. Gostincem na Pogačarjevem trgu bodo zato omogočili prodajo, hkrati pa ljudi pozivajo k spoštovanju epidemioloških ukrepov in odločitvi za cepljenje proti covidu 19.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije