PREPOVED PRODAJE

Preobrat za gostince v Ljubljani: to je sporočil direktor tržnice

Orač je prepričan, da je prepoved prodaje na ljubljanskih tržnicah nerazumljiva.
Fotografija: Zaprte stojnice s hrano v središču Ljubljane. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zaprte stojnice s hrano v središču Ljubljane. FOTO: Voranc Vogel

Od danes je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani mogoča tržnična prodaja, tudi gostincem, je na novinarski konferenci sporočil direktor Ljubljanskih parkirišč in tržnice Andrej Orač. Po njegovih besedah je prepoved prodaje na ljubljanskih tržnicah nerazumljiva, saj gre za prodajo izdelkov, ki jih ponujajo vse leto.

Po Oračevih besedah je namreč nesprejemljivo, da na ljubljanski tržnici ne bi bilo mogoče prodajati stvari, ki jih ponudniki prodajajo vse leto. V to kategorijo se po njegovih besedah med drugim uvrščata odprta kuhinja in prodaja tekstila, kar da ne spada pod sejemsko prodajo, ampak tržnično. Gostincem bodo zato na Pogačarjevem trgu omogočili prodajo, hkrati pa ljudi pozivajo k spoštovanju ukrepov in odločitvi za cepljenje proti covidu 19.

Janković kritičen do vladnih ukrepov

Ljubljanski župan Zoran Janković pa je ob tem izrazil kritiko ukrepov, po katerih je od sobote z izjemo pečenega kostanja prepovedano ponujanje hrane in pijače na stojnicah. Območje sejemskih prireditev mora biti ograjeno, organizatorji pa morajo ob vhodu preverjati pogoj PCT. Kot nerazumljivo je Janković označil tudi pojasnilo vodje strokovne skupine za covid 19 Mateje Logar, da prodaja kostanja na stojnicah ostaja, saj »kostanj praviloma jemo in hodimo zraven«.

Kot je še poudaril, so tudi predlagali, da se sprejme zakon o pogoju PC (preboleli, cepljeni) oziroma da se uvede obvezno cepljenje, sam je k temu prejšnji teden ponovno pozval zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije