POROKA SLOVENSKIH NOVIC

Ljubezen po 20 letih dozorela: bosta Renato in Simona srečneža?

Predstavljamo drugi par, Renato Sojč in Simona Plahuto. Dokončujeta tudi hišo.
Fotografija: Simon Plahuta in Renata Sojč hrepenita, da bi jima na poroki zapel Jan Plestenjak.
Odpri galerijo
Simon Plahuta in Renata Sojč hrepenita, da bi jima na poroki zapel Jan Plestenjak.

CELJE – V uredništvu Slovenskih novic smo pripravili prav posebno akcijo, poiskali bomo namreč par in mu pričarali tisto najčarobnejšo poroko. Kakršne resnično še ni bilo, saj se bo zgodila na Valentinovem koncertu z Janom Plestenjakom!

Njuni usodi se prepletata in stikata že vse življenje.
Njuni usodi se prepletata in stikata že vse življenje.

Civilni obred bo 15. februarja 2019 v živo, in sicer na velikem Valentinovem koncertu v mariborski dvorani Tabor. Še več, potekal bo ob premierni predstavitvi Janove nove uspešnice Dal bom besedo. Že naslednji dan, v soboto, 16. februarja, bomo zmagovalnemu paru organizirali še nepozabno zabavo za 100 svatov! Če si bo par zaželel, bomo priredili še cerkveno poroko.

Vedoč, da je tako pravljična poroka ne samo izjemno velik finančni in organizacijski zalogaj, bomo zmagovalnemu paru priskrbeli vse, od prstana, poročne obleke, prostora, pogostitve, glasbe do dobrega vzdušja, brez skrbi, za vse bomo poskrbeli mi!
Pravzaprav moramo z vašo pomočjo poiskati le še tisto prelestno nevesto in tistega čednega ženina, ki si bosta pred očmi Slovencev ter ob Janovem žametnem glasu obljubila večno zvestobo.

On je njen mehanik, ona pa njegova frizerka.
On je njen mehanik, ona pa njegova frizerka.

Drage bralke in bralci, o tem boste odločali vi! Presodite torej, kateri od prijavljenih parov vas bo najbolj očaral in prepričal s svojo ljubezensko zgodbo, presodite, kateri par se bo podal na novo življenjsko pot ob melodiji Dal bom besedo, ki je nastala v sodelovanju Jana Plestenjaka, Zdenka Cotića - Cota, Modrijanov in seveda pokroviteljev, Medinmleko, Avtohiša Malgaj, Radgonske gorice, Unitur, d. o. o., Cvetličarna Spaans, Sanjska obleka in Moda Mi&lan, d. o. o, z blagovno znamko Morro Sartoriale.

Večno zaljubljena

Drugi par, ki ga na tem mestu predstavljamo, sta večno zaljubljena Renata Sojč in Simon Plahuta, doma iz Celja. Ki bi se morala menda pred 46 leti roditi celo na isti dan, pa se je zgodilo, da je prišel Simon na ta svet vendarle enajst dni pred Renato. A to še ni vse, njuni usodi sta se kar naprej prepletali. Hodila sta na isto srednjo šolo, delala izpit pri isti avtošoli, tudi pri birmi sta stala skupaj v isti fari. Njune poti so se srečevale, dokončno zedinile pa tistega dne, pisalo se je leto 1998, ko je Renati ponagajal avtomobil. Takrat se je, kot mehanik, spet pojavil Simon. Še sreča, da se je avto kar naprej kvaril, saj je lahko Renata Simona še večkrat videla. Tolikokrat, da so njegovi lasje zrasli že do te mere, da jih je moral skrajšati. Skrajšala in uredila mu jih je kar frizerka Renata. Izkazalo se je, da sta dobila – Simon življenjsko frizerko, Renata prav takšnega mehanika.


Iz prejšnje zveze ima Renata že odraslo Klementino, skupaj imata 16-letno Niko. Že nekaj let dokončujeta svojo hiško, ki bo njuno dolgoletno romanco pahnila še na višjo stopnjo. Že dolgo se želita poročiti in svojo zvezo dokončno okronati. Prepričana sta, da je napočil trenutek, ko je njuna ljubezen po dvajsetih letih dokončno dozorela.

Zvesta naročnika in bralca Slovenskih novic si zato še kako želita, da jima uspe v naši akciji. Še posebno ker jima glasba pomeni največ. Renata, denimo, navdušeno prepeva v pevskem zboru, oba pa družno obiskujeta koncerte. Najpogosteje so to koncerti Modrijanov in Jana Plestenjaka. »Njegov glas obožujem iz vsega srca,« pravi Renata, »ko ga zaslišim, mi dejansko zaigra srce!«


Plestenjakovih koncertov zlepa ne zamudi. »Neskončno sem vesela, da me na njegovih koncertih vselej spremlja tudi moj Simek.« Lepšega od tega, da jima na njuni poroki zapoje prav Jan Plestenjak, si ne moreta želeti. Z vašo pomočjo, drage bralke in bralci Slovenskih novic, bo njuna želja nemara uslišana.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije