NOVO DRUŠTVO

Bi moralo Goloba skrbeti? V tem primeru bi Logar utegnil ustvariti stranko

Desnosredinski pol bi z novo stranko lahko pridobil kakšnega volivca več. Komu bi Anže Logar kradel volivce in ali je možnost za ustanovitev stranke realna?
Fotografija: Na predsedniških volitvah so mu volivci izkazali veliko podporo, a ga je premagala Nataša Pirc Musar. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Na predsedniških volitvah so mu volivci izkazali veliko podporo, a ga je premagala Nataša Pirc Musar. FOTO: Jure Eržen, Delo

Bivši predsedniški kandidat in trenutni poslanec SDS Anže Logar bo jutri ustanovil društvo. Z njegovo vizijo povezovanja se med drugim strinjajo ekonomist Igor Masten ter nekdanji minister SD Jernej Pikalo. V projekt mu je uspelo pritegniti tudi vodjo kabineta nekdanjega predsednika države Boruta Pahorja Aljo Brglez ter poslansko kolegico Evo Irgl.

Logar se mora v teh dneh soočati z očitki, da gre pri vsem skupaj za projekt Janeza Janše. V oddaji 24ur zvečer je v zvezi s tem dejal: »Gre za projekt, ki bo prinašal neko svežino, neko usmerjenost v ključne izzive, ki so pred Slovenijo, in na ta način koncentriral pozornost in debato na to temo.«

Rok Čakš, Domovina.je FOTO: Rok Rakun
Rok Čakš, Domovina.je FOTO: Rok Rakun

Nove stranke za zdaj še ne bo, a ...

Če bi nekoč iz novega društva nastala stranka, bi to utegnilo močno okrepiti desnosredinski politični pol. Kako zelo, bi seveda pokazale le volitve. Zadnje predsedniške volitve so pokazale, da ima Logar med volivci zelo veliko podporo, ki bi se lahko prelila tudi na državnozborske volitve.

A vsaj za zdaj Logarjevo novo politično udejstvovanje še ne bo prineslo nove stranke. »Zdaj ne ustanavljam stranke, gre za društvo, ki namerava v okviru konvencije voditi štiri, pet ključnih tem v celotnem letu,« je v zvezi z ustanavljanjem stranke povedal v omenjeni oddaji.

Ne izključuje pa možnosti, da bi kasneje ustanovil stranko. »Verjetno, če zanimanja ali interesa med ostalimi političnimi akterji ne bo, bomo resno razmislili seveda tudi o naslednjem koraku,« je dejal v oddaji in namignil, da bi bil ta naslednji korak lahko ustanovitev stranke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije