NAGRADNA IGRA

Košara dobrot za otroško praznovanje

Tašča in snaha sta skupaj izpolnili kupona. Iz jabolk bo gotovo nastal slasten štrudelj.
Fotografija: Melita Korošec radosti ob zadetku ni mogla skriti. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Melita Korošec radosti ob zadetku ni mogla skriti. FOTO: Marko Feist

ŠKOFLJICA – Naš boben sreče se je vrtel in vrtel, dokler ni pokazal na Melito Korošec. »Super!« je v telefon radostno vzkliknila mlada mamica dveh s Škofljice pri Ljubljani, ko se je po prvem navdušenju v njen glas naselil dvom. V celoti je verjela, da se ji je vendarle nasmehnila sreča tudi v nagradnih igrah, šele ko smo se ustavili pred njihovo hišo in začeli raztovarjati košaro dobrot, ki s svojim izborom polepša še tako turobno jesen. »Mislila sem, da je šala. Nikoli nisem še ničesar zadela,« je dejala Melita ter povedala, da sta kupon izpolnili s taščo Marjano. »Slovenske novice redno prebiram vse od prve številke časopisa. Pogosto sodelujem pri nagradnih igrah, a vselej brez sreče. Tudi tokrat,« je priznala Marjana. A je imela toliko več sreče snaha, ki jo je nagovorila, da sta skupaj izpolnili kupon, vsaka svojega.

ni podpisa
ni podpisa

Nemudoma je bilo jasno, kaj bo pri Koroščevih šlo najhitreje v promet. Mala Vita, ki je to jesen dopolnila eno leto, je začela s pristno otroško radovednostjo najpogumneje brskati po paketu izdelkov Tuš. In če je mirno spregledala zlato kavo, planšarski čaj, med, ekstra deviško oljčno olje, tunino, polnomastno mleko, po kilogram polnozrnatih mislijev in gladke bele moke, 300-gramski paket sira ementalec, velik kozarec marmelade, simby kakav, nektar ter kos ta dobre salame, je v drobne ročice trdno stisnila zavoj mini roladic, oblitih s čokolado. »Pri nas smo vsi precej sladkosnedi,« je smeje razložila Melita, kar je še podkrepil njen prvorojenec Izak, ki ga je navdušil paket napolitank, oblitih s čokolado, ob vreči čipsa pa je vzkliknil, da bo to gotovo za očka.

Košare dobrot ne bi mogli zadeti ob primernejšem času, saj bo te dni pri njih mrgolelo otrok. »Nagrada je prišla kot naročena. Vita je nedavno dopolnila eno leto, pred nekaj dnevi je imel Izak četrti rojstni dan, čaka nas otroško praznovanje,« ko bo vse, vsaj sladko, pošlo en, dva, tri. In morda bodo za ta pomembni dan spekli tudi štrudelj, saj so ob Tuševem paketu dobili še gajbico jesenskega zdravja, z dvema kilogramoma jabolk sadjarstva Žabkar, ki kar kličejo po slastnem pecivu. Ob teh pa še kilo sladkih hrušk, tudi iz sadovnjakov Žabkar, po kilogram mandarin in granatnih jabolk iz doline Neretve, kilo belega grozdja s kmetije Krošelj in prav toliko kakijev kmetije Drnovšček.

ni podpisa
ni podpisa

Kdo se bo zavijal v toplo odejo, pa tudi ni bilo dvoma, saj jo je Izak že potegnil iz pletene košare ter se, kot da na vrata že trka mrzla zima, z njo pokril od pet do glave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije