ZAOSTROVANJE

Karantena za vse in dan D za Hrvaško torek?

Več možnih scenarijev je, stroka pa odsvetuje dopustovanje pri Hrvatih.
Fotografija: FOTO: Primož Zrnec
Odpri galerijo
FOTO: Primož Zrnec

Kdaj bi uvrstili Hrvaško na rdeči seznam oziroma zaostrili ukrepe za vse, ki se vračajo iz Hrvaške, naj bi vlada odločala že v torek, novi režim pa bi začel veljati v četrtek ali petek, je, kot smo že poročali, napovedal minister za notranje zadeve Aleš Hojs.
 

Več scenarijev


Stroka in politika razmišljata o različnih možnostih. Lahko bi uvedli karanteno za vse, ki se vračajo iz Hrvaške, v obvezno karanteno bi lahko poslali le mlade, od 15 do 35 let, razmišlja se tudi o modelu Italije in Avstrije, ki ob vstopu v državo zahtevata potrdilo o negativnem testu na koronavirus.

Preberite še: Hrvaška in trije scenariji, ki jih preigrava naša vlada
Znova trimestno število okužb na Hrvaškem, okužen tudi enoletnik
Virus se širi, objavljeni zadnji podatki za Slovenijo

Vodja svetovalne skupine za covid 19 Bojana Beović pa je za TV Slovenija dejala, da bi vlada predlog o omejeni karanteni (le za osebe, stare od 15 do 35 let) zaradi vprašanja diskriminacije težko sprejela. Po njenih besedah je tako lažja odločitev za karanteno za vse, ki se v Slovenijo vračajo iz Hrvaške.

 

Odsvetuje dopust na Hrvaškem


Direktor klinike Golnik Aleš Rozman je ob tem za 24ur odsvetoval dopust na Hrvaškem, saj da je to z današnjo epidemiološko sliko neodgovorno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije