Predstavitvena informacija

Kar 25 % višja plača v zadnjih dveh letih

Tudi to se dogaja v Sloveniji. Pri podjetju HOFER so 1. januarja sodelavkam in sodelavcem spet povišali plače in tudi letos zabeležili enega najvišjih dvigov v zgodovini podjetja.
Fotografija: HOFERjeva prodajalka oziroma prodajalec za 40 ur na teden prejme 1712 evrov bruto. FOTO: HOFER
Odpri galerijo
HOFERjeva prodajalka oziroma prodajalec za 40 ur na teden prejme 1712 evrov bruto. FOTO: HOFER

Pri podjetju HOFER so 1. januarja svojim sodelavkam in sodelavcem spet povišali plače. Po lanskoletnem rekordnem dvigu plač – takrat so bili zaposleni v prodaji in logistiki deležni kar 18-% povišanja – so jim tudi letos precej povišali plače, v povprečju kar za 7 %. HOFERjeva prodajalka oziroma prodajalec za 40 ur na teden prejme 1712 evrov bruto, s čimer njihova plača slovensko minimalno plačo (letos znaša 1024,24 evra) presega za 67 %. V dveh letih se je tako plačilo HOFERjeve prodajalke oziroma prodajalca povišalo za kar 25 %.

FOTO: HOFER
FOTO: HOFER

Minimalna plača 1024,24 evra, HOFERjeva pa kar 1284 evrov, in to za četrtino krajši delovnik

Zaposleni v prodaji za 30 ur dela na teden v najvišjem plačilnem razredu prejme plačilo 1284 evrov bruto, kar za 25,4 % presega slovensko minimalno plačo za 40 ur na teden. Tako za četrtino krajši delavnik prejme četrtino višje plačilo

FOTO: HOFER
FOTO: HOFER

Prodajalke in prodajalci za 40 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejmejo 1712 evrov bruto, s čimer njihovo plačilo slovensko minimalno plačo presega za kar 67 %.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije