NAPAKA

Jurša povedal svoje o predsedniku Erjavcu: odstopil bi

Vodja poslanske skupine Desusa Franc Jurša je predvolilno koalicijo z Jankovićem označil za napako.
Fotografija: Franc Jurša je kritičen do Karla Erjavca. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Franc Jurša je kritičen do Karla Erjavca. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

LJUBLJANA – Vodja poslanske skupine Desusa Franc Jurša je predvolilno koalicijo, ki jo je z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem sklenil predsednik Desusa Karl Erjavec, označil za napako. O slabem volilnem izidu stranke in dejstvu, da je Erjavec v nedeljo ostal brez poslanskega stolčka, je dejal, da bi na Erjavčevem mestu ponudil odstop.

Za Planet TV in TV Slovenija je povedal, da z nedeljskim volilnim izidom stranke ni zadovoljen. Pričakoval je namreč, da bo stranka na volitvah osvojila najmanj sedem poslanskih mandatov.

Jurša je predvolilno koalicijo z Jankovićem ocenil kot napako, odgovornost zanjo pa pripisal tudi predsedniku stranke Karlu Erjavcu. Ta sicer za pojasnila ni bil dosegljiv, poroča STA.
 

Sam ni nasprotoval koaliciji z Jankovićem


V stranki so si po navedbah Jurše obetali, da bodo s prisotnostjo Jankovića v Ljubljani dosegli boljši izid. V prestolnici je Desus vedno imel razmeroma majhno podporo, a se to tudi ob sodelovanju z ljubljanskim županom ni spremenilo, je opozoril Jurša. »Če bi dobili več kot sedem poslancev, bi nam Janković nekaj prinesel, če pa manj kot sedem, bi nam nekaj odnesel. Na žalost se je zgodilo zadnje,« je dejal. Po navedbah obeh medijev sicer Jurša ni nasprotoval odločitvi večine o koaliciji Desusa z Jankovićem.

»Člani vodstva in predsednik stranke se morajo sami pri sebi odločiti, kako bodo ravnali. Ker sega zahodna demokracija tudi v Slovenijo, bi kazalo, da predsednik organom stranke ponudi odstop, ti pa naj se odločijo. V vsakem primeru moramo začeti obnovo in ureditev stranke,« je še povedal Jurša.

Na vprašanje, ali bi se na Erjavčevem mestu odločil za odstop z vrha stranke, je odgovoril pritrdilno. »V vsakem primeru bi ponudil odstop,« je poudaril.

Iz stranke Desus so sicer sporočili, da bodo analizo volitev v prihodnjih dneh opravili tudi organi stranke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije