KORONAKRIZA

Janša v angleščini spregovoril za BBC (VIDEO)

Pravi, da se turistična sezona odpira s 1. junijem.
Fotografija: Povedal je, kako bo Slovenija reševala turistično sezono. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Povedal je, kako bo Slovenija reševala turistično sezono. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Potem ko je pred dnevi BBC v svoji informativni oddaji gostil Jelka Kacina in poročal o tem, da je Slovenija kot prva država v Evropi preklicala epidemijo, je zdaj v oddaji BBC World News nastopil še predsednik vlade Janez Janša. Spregovoril je o tem, kako bo Slovenija, potem ko je 15. maja razglasila konec epidemije, ponovno zagnala gospodarstvo in turizem.

»Turistično sezono lahko odpremo že 1. junija. Trudimo se, da bi bili naši turistični objekti varni,« je dejal Janša v pogovoru in dodal, da bodo naredili vse, da bodo počitnice v Sloveniji popolnoma varne. Janša je povedal, da je bilo mogoče okužene, ki so bili odkriti v Sloveniji v zadnjih dveh tednih, popolnoma izolirati in da je epidemija v Sloveniji pod popolnim nadzorom.

Pred nami je 'nova normalnost'


Janša je opisal ukrepe, ki so del 'nove normalnosti'. Napovedal je, da bodo ljudje morali še naprej upoštevati higienske standarde. Obisk nočnih klubov ne bo mogoč, bo pa na voljo skoraj 90 odstotkov turističnih dejavnosti, ki so bili na voljo pred epidemijo.

Janša je povedal, da potekajo pogovori o tem, da bi se meje odprle v sredini junija in da smo blizu dogovora z Madžarsko in Avstrijo, težave pa se pojavljajo pri odprtju meja z Italijo, ker situacija v Furlaniji in Julijski krajini ni tako dobra. »Mislim, da bo naša regija prva odprla meje, kar bo pripomoglo k rešitvi čim večjega dela turistične sezone.« Za konec je dodal, da je Slovenija varna država.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije