KORONAKRIZA

Janša po drastičnem skoku: Imamo samo dve možnosti

Objavljeno 04. julij 2020 12.26 | Posodobljeno 04. julij 2020 13.07 | Piše: P. Pa.

Predsednik vlade je po rezultatih včerajšnjih testov na novi koronavirus zapisal, kaj si misli.

Janez Janša. FOTO: Borut Zivulovic, Reuters
»Dokler ne bo na voljo učinkovitega zdravila ali/in cepiva zoper covid 19, ima svet in mi z njimi samo dve možnosti ukrepanja,« je po objavi rezultatov včerajšnjega testiranja za novi koronavirus zapisal predsednik vlade Janez Janša. V petek je bilo namreč v Sloveniji potrjenih kar 30 novih primerov okužb. Tako veliko okužb ni bilo v enem dnevu potrjenih že vse od aprila. 

Janša je v nadaljevanju zapisal, da sta ti dve možnosti drastično ustavljanje javnega življenja, zapiranje meje, omejevanje stikov, depresija ali pa obvezna uporaba mobilne aplikacije za gibanje v javnosti.

Janša je ob tem še zapisal, da so uvedbo takšne aplikacije predlagali že marca v sklopu prvega protikoronskega paketa, vendar zanjo ni bilo zadostne podpore v državnem zboru. Naslednji teden pa bo po njegovih besedah parlament ponovno odločal o njeni uvedbi. »Upamo na več zdravega razuma tokrat.«Uvedba obvezne uporabe aplikacije za nadzor s koronavirusom okuženih oseb je v Sloveniji naletela na velik odpor. 

Preverite še, kakšno je stanje pri naših južnih sosedih, ki so z današnjim dnem izpadli s seznama varnih držav in pristali na rumenem seznamu. 

 
Deli s prijatelji