V ŽIVO

Koronastanje na Hrvaškem: na novo okuženih 86 oseb

Objavljeno 04. julij 2020 11.57 | Posodobljeno 04. julij 2020 14.56 | Piše: P. Pa.

Spremljamo, kakšno je stanje pri naših južnih sosedih.

Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo 
V petek so pri nas potrdili 30 novih primerov okužb z novim koronavirusom. Tako veliko okužb na en sam dan ni bilo v Sloveniji potrjenih že vse od sredine aprila. Prav nič spodbudne novice pa ne prihajajo niti iz Hrvaške.

Uradni podatki kažejo, da je bilo v petek na Hrvaškem potrjeno 86 novih okužb, testirali so 1264 oseb. Na Hrvaškem se v bolnišnicah zdravi 85 oseb, tri osebe so na respiratorju. Poročajo tudi o eni smrtni žrtvi. Na Hrvaškem je trenutno v samoizolaciji 5272 oseb.

Po zadnjih informacijah so največ novih okužb odkrili na območju Zagreba, kjer je bilo potrjenih 36 primerov. Hrvaški mediji še poročajo, da se je kar 26 oseb okužilo na poroki. 

O tem, kako resno je stanje in kaj se trenutno dogaja v svetu, opozarja tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Države in ljudi poziva, da se prebudijo in začnejo stanje jemati resno. 


Kriza na Balkanu


V BiH so danes potrdili 218 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največ od začetka epidemije: 115 v Federaciji BiH (od tega 99 v Sarajevu), 103 pa v Republiki srbski, poroča spletni Dnevni avaz.

V BiH število okužb z novim koronavirusom že nekaj časa vztrajno narašča. Potem ko od konca junija dnevno število redno presega 100, je danes prvič doslej potrjenih več kot 200 primerov okužbe. V petek so jih potrdili 173.

Skupno so doslej v državi potrdili preko 5000 okuženih, približno polovica jih je že okrevala. Umrlo je skupno 190 ljudi.

STA

 
Deli s prijatelji