Predstavitvena informacija

iPhone XS vs. Samsung Galaxy S9

Apple je izdal svoj najnovejši in najzmogljivejši model Apple iPhone XS. Najbolj logičen tekmec je Samsung Galaxy S9.
Fotografija: FOTO: Top Izbira
Odpri galerijo
FOTO: Top Izbira

Torej, poglejmo si, kako se novi iPhone XS kosa z najzmogljivejšem Samsung Galaxy S9.

Oblika
Niti Galaxy S9 niti iPhone XS nista najbolj originalna. Oba sta večinoma nadgradnja lanskih vodilnih modelov z majho spremembo videza. Galaxy S9 se ni veliko spremenil od prejšne serije Galaxy S8, iPhone XS pa je videti praktično enako kot predhodnik iPhone X. Galaxy S9 meri 147,7 x 68,7 x 8,5 mm, iPhone XS pa je nekoliko krajši, a širši: 143,6 x 70,9 x 7,7 mm. Zadnji je zgrajen s stekleno sprednjo in zadnjo stranico ter okvirjem iz nerjavnega jekla, medtem ko Galaxy S9 uporablja aluminijasti okvir, stranice pa so enako kot pri iPhonu steklene.
 
Glavna pomanjkljivost pri obeh modelih je tvegana uporaba, saj se lahko ob morebitnem padcu steklo razbije. Težavo rešijo ovitki za telefone.

FOTO: Top Izbira
FOTO: Top Izbira

Zaslon
Zaslona Galaxy S9 in iPhone XS sta si tudi zelo podobna. Oba sta 5,8-palčna OLED, pri čemer je Samsung Super AMOLED. Zaslon Galaxy S9 ima zelo dobro ločljivost (2960 x 1440), kar daje izjemno gostoto 570 ppi, zaslon Apple's iPhone XS pa je 2436 x 1125 za 458 ppi. Galaxy S9 je certificiran za vsebino Mobile HDR Premium, vendar ne podpira vsebine Dolby Vision. iPhone XS pa se lahko pohvali, da podpira Dolby Vision in HDR10.

FOTO: Top Izbira
FOTO: Top Izbira

Kamera
Novi iPhone XS ima zadnjo lečo z dvosmernim senzorjem z 12 MP, f / 1,8 širokim kotom in fotoaparatom z 12 MP, f / 2,4. Apple je iPhone opremil s kar dvakratnim optičnim zumom. Optična stabilizacija slike je v obeh kamerah odlična! Pri tem segmentu lahko govorimo o zmagi Appla, saj sta bliskavica in široki kot leče občutno boljša kot na Samsungovem S9.

FOTO: Top Izbira
FOTO: Top Izbira


Operacijski sistem
Tukaj pa lahko govorimo o pravem nasprotju. Medtem ko Samsung poganja 8.0 Oreo android, je Apple predstavil prenovljeni IOS, s katerim so izboljšali način fotografiranja in odklepanja zaslona.

FOTO: Top Izbira
FOTO: Top Izbira

Cena
Samsung prevzame vodilno vlogo pri ceni. Pri Galaxyju S9 se za model 64 GB začne pri le 690 evrih, pri iPhonu XS pa pri 900, kar je enako kot za lanski iPhone X.

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije