OGROŽANJE ŽIVLJENJA IN PREMOŽENJA

Huda noč za gasilce: močan veter odkrival strehe in ruval drevesa

Veter v okolici Maribora še vedno povzroča velike težave.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Anže Kavar, PGDTržič
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Anže Kavar, PGDTržič

MARIBOR – Štajerski gasilci so imeli burno noč. Uprava za zaščito in reševanje poroča o skoraj 20 nočnih in jutranjih intervencijah, ko so zaradi močnega vetra morali posredovati gasilci.

Začelo se je nekaj pred 1. uro, ko so se na Šobru zaradi neurja podrli drogovi električne napeljave, pri čemer so zagoreli. Dežurni delavec elektra Maribor je odklopil napajanje, gasilci GB Maribor in PGD Kamnica pa so ogenj pogasili.

Ob 1.05 so v Kamnici in Bresternici, občina Maribor, gasilci PGD Kamnica na več lokacijah odstranjevali zaradi vetroloma podrta drevesa in prekrili poškodovano streho na objektu.

Ob 1.38 je na Pekrski cesti v Mariboru na objektu distributerja električne energije močan veter odkril okoli 300 kvadratnih metrov strehe. Gasilci GB Maribor so odstranili dele pločevine, ki so nevarno viseli s strehe, počistili okolico in jo preventivno pregledali.

Ob 2.02 je v Dragučovi padlo drevo na cesto. Gasilci PGD Pernica so ga razžagali in odstranili s cestišča. Deset minut kasneje so gasilci PGD Miklavž na Ptujski cesti razžagali drevo, ga odstranili in cestišče počistili. Ob 1.43 so gasilci PGD Miklavž na Ptujski cesti odstranili podrto drevo in počistili cestišče. 

Ob 2.11 se je na območju Velikega Boča zaradi vetra na cestišče podrlo šest dreves. Gasilci PGD Slemen so drevesa razžagali in odstranili s cestišča. Ob 3.14 so v Cafovi ulici v Framu na cesto padla tri drevesa. Gasilci PGD Fram so jih razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 3.56 so v Adamičevi ulici v Mariboru gasilci GB Maribor z avtodvigalom odstranili in razžagali drevo, ki se je zaradi močnega vetra naslonilo na objekt.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije