PO POSEGU

Golob prestal operacijo, zdravnik je sporočil, kako je z njim

Zdravnik je dejal, da mu je dimeljska kila v zadnjih tednih povzročala tako hude težave, da je težko opravljal svoje delo.
Fotografija: Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Robert Golob. FOTO: Jože Suhadolnik

Predsednik vlade Robert Golob je bil danes operiran v ljubljanskem kliničnem centru. Po posegu je v. d. strokovnega direktorja UKC doc. dr. Gregor Norčič dejal, da je Golob uspešno prestal operacijo dimeljske kile, zaradi katere je zadnje tedne s težavo opravljal svoje državniške obveznosti.

»Operacija je potekala zjutraj brez zapletov in bila v predvidenem času zaključena. Zbudil se je iz narkoze, premeščen je na oddelek, kjer bo nadaljeval okrevanje.«

image_alt
Premier Golob mora na operacijo, vlado bo vodil Luka Mesec

Ob tej priložnosti se je Norčič zahvalil vsem sodelavcem. Dejal je, da so številni prišli v službo pred začetkom svojega delovnega časa ali ostali po dežurstvu, da so lahko predsedniku vlade nudili nujno zdravljenje. Dodal je še, da je zaradi težav, ki mu jih je povzročala dimeljska kila, v zadnjih tednih s težavo opravljal svoje državniške obveznosti.

doc. dr. Gregor Norčič, kirurg, vršilc dolžnosti strokovnega direktorja UKC FOTO: Črt Piksi
doc. dr. Gregor Norčič, kirurg, vršilc dolžnosti strokovnega direktorja UKC FOTO: Črt Piksi

»Zadovoljni smo s potekom in pričakujemo, da bo v kratkem odpuščen iz bolnišnice, do nadaljnjega pa ostaja na opazovanju,« je še dejal.

Novico o nujni operaciji je kabinet predsednika vlade sporočil javnosti v sredo. Golobova v času odsotnosti nadomešča Luka Mesec

image_alt
Še pomnite tovariši? Pred 18 leti odmevala Janševa ukleščena »kita« (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije