ANKETA

Gledalci žalostni ob predvolilnih soočenjih: Golob pobegnil, sledi mu Tomčeva

Naši bralci so podali svoje mnenje.
Fotografija: Predvolilno soočenje predsednikov in podpredsednikov parlamentarnih strank na Pop TV. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Predvolilno soočenje predsednikov in podpredsednikov parlamentarnih strank na Pop TV. FOTO: Jure Eržen, Delo

V anketi našega portala smo vas med drugim vprašali, kakšno se vam je zdelo ponedeljkovo drugo predvolilno soočenje na televiziji POP TV, na katerem so sodelovali prvaki strank z izjemo Janeza Janše. Pobarali smo vas tudi, kako ocenjujete nastop kandidatov. Volitve se namreč približujejo in še manj kot trije tedni nas ločijo do usodnega dne. Tokrat smo vas vprašali tudi, kateri izmed kandidatov je bil najprepričljivejši in kako na vaše odločitve vplivajo televizijska soočenja.

FOTO: Zaslonski posnetek
FOTO: Zaslonski posnetek
Na vprašanje, kako ocenjujete televizijsko soočenje politikov, je odgovarjalo 1455 anketirancev tako, da ste označili emojija oz. smeškota, ki je najbolj odražal vaše mnenje o soočenju. Več kot polovico jih z videnim ni bilo zadovoljnih oziroma so bili ob ogledu žalostni. 18 odstotkov gledalcev, ki so sodelovali v anketi, je bilo ob soočenju jeznih, 16 odstotkov pa se je vsemu skupaj le nasmejalo. Najmanj jih je bilo ob ogledu šokiranih.

FOTO: Zaslonski posnetek
FOTO: Zaslonski posnetek
Zanimalo nas je tudi, kdo izmed nastopajočih vas je v predvolilnem soočenju najbolj prepričal. Soočili so se Romana Tomc (SDS), Tanja Fajon (SD), Marjan Šarec (LMŠ), Alenka Bratušek (SAB), Robert Golob (Gibanje Svoboda), Jernej Vrtovec (Nova Slovenija), Alojz Kovšca (Povežimo Slovenijo) in Luka Mesec (Levica).

Najbolj vas je prepričal Golob, saj je zanj glasovalo kar 42 odstotkov. Sledila je Tomčeva, ki je s svojim nastopom prepričala 33 odstotkov tistih, ki so sodelovali v anketi.

Na vprašanje, ali tovrstna soočenja vplivajo na vašo odločitev, so sodelujoči odgovorili takole: 58 odstotkov jih je odgovorilo, da tovrstna soočenja nimajo vpliva, kar pomeni, da jih je 42 odstotkov pripravljenih sprejeti odločitev glede na videno vsebino na soočenjih. 

FOTO: Zaslonski posnetek
FOTO: Zaslonski posnetek

Za 88 poslanskih mest se bo na parlamentarnih volitvah po podatkih Državne volilne komisije potegovalo 1471 kandidatov, pet pa za izvolitev za poslanca italijanske in madžarske narodne skupnosti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije