NAVIJAŠKA EVFORIJA

FOTO: Stožice ponorele, splet preplavile čestitke: V Pariz po zlato!

Objavljeno 27. september 2019 07.53 | Posodobljeno 27. september 2019 08.22 | Piše: P. K.

Na krilih navijačev so se slovenski odbojkarji uvrstili v finale evropskega prvenstva.

FOTO: Facebook
LJUBLJANA – Slovenska odbojkarska reprezentanca se je z zmago proti Poljski s 3 : 1 uvrstila v finale v nedeljo v Parizu. Razprodane Stožice so ponorele in navijači so si dali duška. Zadnja tekma slovenskega dela evropskega prvenstva je postregla z novim odbojkarskim spektaklom, po katerem so Slovenci ponovili dosežek iz leta 2015, v nedeljo pa lahko še presežejo srebro izpred štirih let.

Po zadnji dobljeni točki se je v Sloveniji čas ustavil. Stožice so ponorele in navijači so z navdušenjem skandirali: »Kdor ne skače, ni Sloven’c!«  Od navijaške evforije pa je skoraj pregorel tudi slovenski spletni prostor. Posnetki slavja in številne čestitke še vedno dežujejo.Z rimo je slovenskim odbojkarjem čestital predsednik države Borut Pahor, ki je na zadnjih tekmah zavzeto navijal v Stožicah in vihtel slovensko zastavo: »Ker so se borili, bi jih podprli tudi, če bi zgubili. Ker pa so zmagali, jim bomo tudi v finalu do zmage pomagali!« 


Borbenim fantom je na facebooku zapis namenila tudi voditeljica Odmevov Rosvita Pesek, ki je zapisala, da je od navijanja že kar malo utrujena.


V razprodani dvorani so za naše navijali tudi kulinarični prvaki, bratje Jezeršek, ki so skozi celotne kvalifikacije skrbeli za brbončice in suha grla obiskovalcev v Stožicah. Takole je poziral Luka Jezeršek.

image
Luka Jezeršek. FOTO: Instagram

Slovenski zlati košarkarji prav tako niso mogli skriti navdušenja ob zmagi Slovenije. Takole so se odzvali Luka Dončić, Goran Dragić in Zoran Dragić.

image
FOTO: Facebook

Tudi voditeljica Ana Tavčar je objavila čestitke in ganljiv video.

Navijači so facebook in instagram preplavili s čestitkami in posnetki slavja. Anže je objavila posnetek in zapisal: Zmaga!


Takole je navijaško vzdušje videl Andrej Čuš.

Povezane vsebine
Deli s prijatelji