PESTRO V DZ

Erjavec jih je povabil, da mu v nedeljo pridejo domov preštet »beštek«

Objavljeno 21. junij 2019 22.17 | Posodobljeno 21. junij 2019 23.13 | Piše: T. V.

Erjavec ostaja minister.

Karl Erjavec se je moral med drugim zagovarjati zaradi očitane zlorabe vojaške obveščevalne službe in laži v primeru nočnega streljanja na Počku. FOTO: Blažž Samec
LJUBLJANA – Med interpelacijo proti obrambnemu ministru Karlu Erjavcu, ki so jo v pripravili SDS, podprli pa tudi v NSi in SNS, so obtožbe in očitki padali na vse strani.

V eni izmed replik se je Erjavec, ki so mu podporo izrekle vse vladne stranke, Levica pa je napovedala, da ne bo glasovala in se mu tako ni bilo treba bati, da bi moral zapustiti svoj položaj, dotaknil tudi osebnih zadev.
 
Preberite še:

Sejo zaprli za javnost, Erjavec pa: Zardevali bosteNjegovo izjavo v tem delu objavljamo v celoti (nelektorirano po zapisu seje):
»In zanimivo, da ko gre za Karla Erjavca so te osebne zadeve tako zanimive, celo pralni stroj vas zanima. Glejte, jaz vas vabim, če vas še kej zanima, v nedeljo naredim dan odprtih vrat, pridite v Naklo, si boste lahko ogledali kakšne pralne stroje imamo, imamo tudi sušilec, imam, meni se zdi, tri fene, imam tudi zelo hudega psa, imam vrtnice na vrtu, tako da če vas zanima tudi beštek (pribor, op. p.) lahko pokažem, pa krožnike, pa kozarce. Hladnik boste si lahko ogledali, če zdravo jem. Lahko boste preverili, če imam zadostno število steklenic vina. Tako da lahko se dogovorimo, da ne bomo imeli stalno teh razprav kaj ima Karl Erjavec pa kaj nima. In pralni stroj, to je pa res tema, vrhunska tema, za državno politiko. Tema, ki jo je potrebno obravnavati v državnem zboru. Ampak seveda, ko zmanjka argumentov, ko ni več nekih podlag za nekatere trditve, ki so bile dane na interpelaciji, potem pa pojdimo na osebno raven. Pojdimo malo pogledati kozarce pa brisače pa spodnje hlače. Tudi to vam lahko povem kakšne imam. Boste v nedeljo prišli, ste lepo vabljeni, ampak prej se najavite, da bom vse pripravil. Še za eno dobro pijačo in narezek bom poskrbel.«

Po dobrih 13 urah razprave so poslanci glasovali. Prisotnih jih je bilo 74. Za interpelacijo jih je glasovalo 35, proti pa 39. Za uspeh interpelacije bi opozicija potrebovala 46 glasov. Erjavec je tako v državnem zboru dobil svoje rojstnodnevno darilo in še naprej ostaja minister.

Deli s prijatelji