KOŠARA DOBROT

Dobrote zadel vinogradnik

Gorazd Smrekar pogosto sodeluje v nagradnih igrah. Veliko hrane pridela doma, a je bil vesel naše košare.
Fotografija: Dolenjski upokojenec se je razveselil nagrade Tuša in Slovenskih novic. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Dolenjski upokojenec se je razveselil nagrade Tuša in Slovenskih novic. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

NOVO MESTO – Gorazd Smrekar iz Dolenjega Karteljevega je zvesti bralec Slovenskih novic, v tokratni nagradi igri je v upanju na košaro dobrot izpolnil tri kupone – in res postal srečni dobitnik bogatega darila, ki vključuje paket izdelkov Tuš, v katerem so zlata kava, planšarski čaj, med, ekstra deviško oljčno olje, tunina, nektar, mleko, kakav​ simby, čips paprika, polnozrnati misliji, kilogram bele gladke moke, kos ementalca, napolitanke, oblite s čokolado, kozarec marmelade in kos Ta dobre salame.

Dolenjski upokojenec se je razveselil nagrade Tuša in Slovenskih novic. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Dolenjski upokojenec se je razveselil nagrade Tuša in Slovenskih novic. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

Gorazd se je razveselil tudi pletene košare in odeje Vitapur ter zaboja jesenskega sadja, v katerem so svoj prostor našli kilogram granatnih jabolk in prav toliko mandarin iz doline Neretve, dva kilograma jabolk in kilogram hrušk sadjarstva Žabkar, kilogram belega grozdja kmetije Krošelj in kilogram kakija kmetije Drnovšček.

Naš nagrajenec je po štirih desetletjih dela v zasluženem pokoju, najprej je delal v Iskri, zadnji dve desetletji pa v Roletarstvu Medle, kjer je bil izredno zadovoljen. Ob našem obisku nam razkaže vzorno urejen vrt okoli hiše, ki leži na lepi lokaciji tik pod gradom Hmeljnik. Zasajenih ima precej sadnih dreves, tako da je ves čas kaj svežega, od češnje, višnje, hruške, kosmulje, sibirske in ameriške borovnice, breskev, tudi asimina in kaki že rodita. »Veliko hrane pridelamo doma,« pove 62-letni sogovornik, ki ima zdaj, ko je v pokoju, več časa zase.


Z ženo rada rešujeta križanke, zato sta tudi že zadela kar nekaj nagrad, od bonov Zlatarne Celje do ure. »A zdaj že nekaj časa nisem zadel nič,« je bil presenečen ob novici, da je prejemnik Tuševega paketa in jesenskih dobrot. Gorazd je član Vinogradniškega društva Mirna Peč in si čas krajša tudi z vinogradom, ima 500 trt, rad pomaga sosedom, se sprehodi po bližnjem gozdu, na vasi pa imajo že tri leta tudi šolo zdravja. Dobivajo vse vsako drugo jutro, malo telovadijo, spijejo kavo in se družijo, in to ne glede na vreme, saj imajo urejene prostore v stari šoli.


Seveda si vzame čas tudi za prebiranje Slovenskih novic, če pa jih kateri dan ne kupi, se z novicami iz domovine in sveta seznani prek naše spletni strani slovenskenovice.si.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije