Predstavitvena informacija

Želite delati v športu? Sedaj imate izjemno priložnost!

Slovenci smo športen narod. Ne mine konec tedna, da se ne bi v velikem številu pomerili na najrazličnejših rekreativnih prireditvah, bodisi v kolesarstvu, množičnih tekih bodisi v malo hitrejši hoji. Ob vsem tem imajo prednost tisti, ki navdih in sprostitev najdejo v gorah.
Fotografija: Lan Tominc Slovenija FOTO: OKS
Odpri galerijo
Lan Tominc Slovenija FOTO: OKS

Slovenski športniki in športnice nas vedno znova presenečajo in navdušujejo

Slovenski športniki in športnice nas vedno znova presenečajo in navdušujejo z vrhunskimi uvrstitvami na največjih tekmovanjih v svetu in Evropi. Nepozabni so tudi uspehi slovenskih junakov na zimskih olimpijskih igrah.

Slovenski športniki in športnice nas vedno znova presenečajo in navdušujejo z vrhunskimi uvrstitvami FOTO: OKS
Slovenski športniki in športnice nas vedno znova presenečajo in navdušujejo z vrhunskimi uvrstitvami FOTO: OKS

Tuji strokovnjaki se vedno znova čudijo našim uspehom

Tuji strokovnjaki se vedno znova čudijo našim uspehom glede na majhnost naroda. Odgovor na njihovo začudenje je preprost. Z razvitim svetom ne moremo tekmovati v sredstvih, namenjenih za šport, niti v športni infrastrukturi, ki jo imajo na voljo. Z njimi lahko tekmujemo samo na področju znanja: znati moramo veliko več kot države razvitega sveta. Vseživljenjsko učenje je v času nenehnih sprememb in hitrega tehnološkega napredka realnost. 
Tuji strokovnjaki se vedno znova čudijo našim uspehom glede na majhnost naroda FOTO: OKS
Tuji strokovnjaki se vedno znova čudijo našim uspehom glede na majhnost naroda FOTO: OKS

Le nenehno vlaganje znanja v šport je pogoj, ki je potreben, a ne zadosten za nadaljevanje športne pravljice, ki nam jo že vrsto let na najlepši način pripovedujejo slovenske športnice in športniki.
 
Več znanja, več priložnosti za delo v športu. FOTO: OKS
Več znanja, več priložnosti za delo v športu. FOTO: OKS

Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018–2022 <br />
FOTO: OKS
Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018–2022 
FOTO: OKS

S pomočjo evropskih sredstev si Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS že vrsto let prizadeva dvigniti raven strokovno izobraženega in usposobljenega kadra s sofinanciranjem izvedbe programov usposabljanj in licenčnih seminarjev. Z aktualnim projektom Usposabljanje strokovnih delavcev v športu 2018–2022, katerega izvajalca sta Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in konzorcijski partner Planinska zveza Slovenije, se strokovnim delavcem na področju športa omogoča pridobivanje novega znanja in kompetenc, ki so zaradi novih potreb posameznih delovnih mest, zaradi nove oziroma spremenjene športne opreme in orodij, tehnike izvajanja vadbenega procesa in procesa rehabilitacije ter novih didaktičnih pripomočkov, nujne.

Ukrepi prek Evropskega socialnega sklada nam dajejo tudi v prihodnje upanje, da je trajnostni razvoj športa zagotovljen. Tako lahko z veseljem gledamo v prihodnost in uresničimo končni cilj postati zdrava in gibalno ozaveščena država, v kateri bodo imeli vsi državljani možnost ukvarjati se s športom na primernih športnih objektih in zunanjih športnih površinah pod strokovnim vodstvom.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Predstavitvene informacije