ODSTOP

Zaposleni pri okencih stavkajo, načelnik upravne enote Ljubljana odstopil

Lovro Lončar trdi, da gre za osebno odločitev.
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Načelnik upravne enote Ljubljana Lovro Lončar je odstopil, so sporočili z ministrstva za javno upravo. »Odstop je moja osebna odločitev in ne pomeni odgovornosti za nastalo situacijo,« je dejal. Delo upravne enote je v zadnjih dneh namreč zaznamovala stavka zaposlenih pri okencih, ki so kritični do ureditve delovnega časa.


Kot je pojasnil Lončar, njegov odstop ne pomeni odgovornosti za nastalo situacijo, ampak možnost in spodbudo, da se zadeve glede na izzive, ki upravno enoto čakajo v prihodnje, čim prej razrešijo in da se zagotovi njeno nemoteno vodenje.

Minister za javno upravo Rudi Medved je takoj po seznanitvi z odločitvijo dosedanjega načelnika začel postopke za imenovanje vršilca dolžnosti načelnika upravne enote Ljubljana, nato pa bodo v čim krajšem času izvedli vse postopke imenovanja novega načelnika, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Zaposleni pri okencih ljubljanske upravne enote od ponedeljka namreč stavkajo tako, da delo zaključijo ob koncu uradnih ur ne glede na število čakajočih. Dlje časa že opozarjajo, da morajo zaradi velikega navala strank na delovnem mestu ostati tudi več ur po koncu delovnega časa, saj morajo obravnavati vse stranke, ki jih obiščejo v času uradnih ur.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije