UGOVOR

VIDEO in FOTO: Ekskluzivno dogajanje ponoči v Kopru, Matoz pojasnjuje

Odvetnik Borisa Popoviča je vložil ugovor na volitve. 
Fotografija: Predaja ugovora. Franci Matoz. FOTO: Moni Černe
Odpri galerijo
Predaja ugovora. Franci Matoz. FOTO: Moni Černe

KOPER – V ponedeljek je koprski župan Boris Popovič za Slovenske novice napovedal, da bo v njegovem imenu odvetnik Franci Matoz, vložil ugovor zoper nepravilnosti pri delu volilnih odborov v drugem krogu volitev za župana Mestne občine Koper (MOK). Predaji ugovora smo malo pred polnočjo ekskluzivno prisostvovali tudi novinarji Slovenskih novic. O ugovoru zoper delo volilnih odborov bo odločala občinska volilna komisija. 

Prostori MOK. FOTO: Moni Černe
Prostori MOK. FOTO: Moni Černe
Potem ko je ob 23. uri vrata občinske stavbe na Verdijevi ulici 10 odklenil tajnik občinske volilne komisije, Alan Žiberna, je natanko 20 minut za njim v občino vstopil odvetnik Matoz in ob 23.22 vložil ugovor naslovljen na Občinsko volilno komisijo MOK.


Sedem glasov razlike

Vladala je napetost, v kateri smo državljani vse od nedelje, ko naj bi v drugem krogu volitev Aleš Bržan za vsega 12 glasov premagal aktualnega župana.  Po ponedeljkovem štetju glasovnic, prispelih po pošti (45 veljavnih glasov, 1 neveljaven), je bila razlika med kandidatoma še tesnejša, vsega sedem glasov prednosti za Bržana. Očitno bo negotovost trajala še nekaj časa.


Nepravilnosti?

Tajnik občinske volilne komisije Alan Žiberna z žigom potrjuje prejem ugovora. FOTO: Moni Černe
Tajnik občinske volilne komisije Alan Žiberna z žigom potrjuje prejem ugovora. FOTO: Moni Černe
V približno treh dneh naj bi bilo jasno, ali so se pri štetju glasovnic v Kopru (pri čemer so oddali 13.914 glasov za Popoviča, 13.921 pa za Bržana) in pri štetju domnevno 127 neveljavnih glasovnic zgodile nepravilnosti. 

Volilna udeležba v drugem krogu županskih volitev je bila v Kopru 65,83-odstotna oziroma dobrih sedem odstotkov višja kot v prvem krogu. 


Matoz pojasnil

Franci Matoz je vložil ugovor v imenu Borisa Popoviča. FOTO: Moni Černe
Franci Matoz je vložil ugovor v imenu Borisa Popoviča. FOTO: Moni Černe
Odvetnik Matoz je sinoči ob 23.30 za Slovenske novice povedal, da bo o podrobnejši vsebini ugovora obvestil naše bralke in bralce danes, do takrat pa si lahko njegovo izjavo po vlogi ugovora zoper delo volilnih odborov ogledate in poslušate tudi na videoposnetku. »V tem trenutku smo vložili ugovor na občinsko volilno komisijo. Z ugovorom seveda zahtevamo ponovno štetje vseh glasovnic, tako veljavnih kot tudi neveljavnih, na vseh voliščih. Seveda navajamo tudi kršitve, ki so se zgodile med samimi volitvami, in pričakujemo, da bo občinska volilna komisija našemu ugovoru sledila, da bomo glasovnice prešteli in da bo s tem spremenjen izid.«




 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije