LOKALNE VOLITVE

Kdo bo vodil vašo občino? Preverite izide volilne komisije

Znani so zmagovalci drugega kroga županskih volitev.
Fotografija: Lokalne volitve 2018. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Lokalne volitve 2018. FOTO: Tadej Regent, Delo

LJUBLJANA – V 56 občinah po Sloveniji je o tem, kdo jih bo vodil naslednja štiri leta, odločal drugi krog. Ob 19. uri so se volišča zaprla, začelo se je preštevanje glasov. Ves večer ste lahko na naši strani v živo spremljali razplet lokalnih volitev.

V spodnjih tabelah lahko preverite, kdo bo župan vaše občine. Podatki se periodično osvežujejo. Vir podatkov je Državna volilna komisija (DVK), ki tudi objavlja spodnje tabele.

Od mestnih občin so glasove najhitreje prešteli na Ptuju. Naše najstarejše mesto bo vodila Nuška Gajšek, ki je prejela skoraj 67 odstotkov glasov. V Mariboru je slavil novinec v politiki Saša Arsenovič, v Kranju, kjer so se pojavile obtožbe o vlomu v sobo s predčasnimi glasovnicami, pa prav tako novinec na politični sceni Matjaž Rakovec. Novega župana je dobila tudi Nova Gorica, kjer je Mateja Arčona premagal Klemen Miklavič​. Od županovanja se bo moral posloviti še Andrej Čas, uspešnejši od njega je bil Tilen Klugler. V Kopru vse kaže na konec ere Borisa Popoviča

Iskanje: preveč občin in predolga tabela? Če ste za računalnikom, pritisnite CTRL + F in v iskalnik brskalnika vpišite ime svoje občine. Na mobilniku iskanje po strani podpirajo nekateri brskalniki: preverite v nastavitvah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije