KONEC ERE

FOTO in VIDEO: Koper ni več njegov? Med Popovičem in Bržanom le 12 glasov razlike

»Za marsikoga bo jutrišnji dan, čeprav je napovedan dež, pod svobodnim soncem,« je napovedal novi župan.
Fotografija: »Bil sem pripravljen na še en županski mandat, čeprav sem bil na sendvičih vsak dan. Sem pa pripravljen na podjetniško prihodnost, kot znam. Prepričan sem, da bom uspešen, nameravamo na novo zaposliti kar nekaj ljudi. Energije imam dovolj,« je o načrtih za prihodnost povedal Popovič. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
»Bil sem pripravljen na še en županski mandat, čeprav sem bil na sendvičih vsak dan. Sem pa pripravljen na podjetniško prihodnost, kot znam. Prepričan sem, da bom uspešen, nameravamo na novo zaposliti kar nekaj ljudi. Energije imam dovolj,« je o načrtih za prihodnost povedal Popovič. FOTO: Jože Suhadolnik

KOPER – Dosedanji župan Boris Popovič (Koper je naš) je priznal poraz proti Alešu Bržanu (Lista Aleša Bržana), še preden je bilo štetje glasov povsem končano, nato pa so iz občinske volilne komisije sporočili, da je med Popovičem in Bržanom le 12 glasov razlike.

Podatki Državne volilne komisije sicer kažejo, da je po 99,99 odstotka preštetih glasov razlika med kandidatoma 1148 glasov v korist Bržana. Ko pa so v občinski komisiji prešteli še glasove s predčasnega glasovanja, se je prednost zmanjšala na vsega 12 glasov. Manjkajo še glasovi po pošti, ki naj bi jih bilo okoli 50 in jih bodo prešteli v torek ob 12. uri. Kaže, da bodo šele ti dokončno pokazali, kdo bo vodil Koper prihodnja štiri leta.

Spremljamo štetje glasov v živo.
»Volivci so očitno odločili, da je čas za drugačno delo v naši občini,« je še pred sporočilom iz občinske volilne komisije in po priznanju poraza Popoviča dejal Bržan. »Če je to to, potem lahko rečem, da bo za marsikoga jutrišnji dan, čeprav je napovedan dež, pod svobodnim soncem,« je dodal.
Veselje v štabu Aleša Bržana. FOTO: Jože Suhadolnik
Veselje v štabu Aleša Bržana. FOTO: Jože Suhadolnik


Čudolandija, Koper FOTO: R. S.
Čudolandija, Koper FOTO: R. S.


»Ni normalno, da se menja tako dobrega župana,« je v odzivu na tesen izid povedal Popovič. »Mi bomo konstruktivna opozicija v mestnem svetu, ne bomo klasična opozicija. Skrbeli bomo za to, da se upošteva vse prebivalce Mestne občine Koper, tako tiste, ki so dali glas za zmagovalca, kot one, ki so dali glas nam ali na volitve sploh niso prišli – kot smo delali teh 16 let. Trudili se bomo, da se bo v mestnem svetu delalo v dobro prebivalcev in obiskovalcev Kopra. V teh 16 letih je bilo ogromno narejenega v Kopru in skrbeli bomo, da se bo Koper še naprej razvijal,« je napovedal Popovič. Dodal je, da ne pozna Bržanovega programa, upa pa, da bodo čim prej izvedeli, kaj se bo delalo, kakšne načrte imajo: »Da vidimo, kje jim lahko damo roko. Ne bomo jih ovirali. Če pa bomo videli, da gre to v neko drugo smer, ki lahko Koper spet pahne nazaj, bomo reagirali.«
Veselje v štabu Aleša Bržana. FOTO: Jože Suhadolnik
Veselje v štabu Aleša Bržana. FOTO: Jože Suhadolnik

Popovič je v prvem krogu prejel nekaj več kot 44 odstotkov glasov, njegov najuspešnejši izzivalec Bržan pa 30 odstotkov, a sta tedna pred drugim krogom premešala karte. Kaže, da je bila podpora ostalih kandidatov, ki se niso uvrstili v drugi krog, Bržanu odločilna, da Popovič ne bo še v peto župan. Volilna udeležba je bila skoraj 60-odstotna, v prvem krogu pa 58-odstotna. Koper je tako edina mestna občina, kjer je bila volilna udeležba v drugem krogu večja kot 18. novembra.

Popovič je izide volitev čakal v Žusterni. »Nič nismo mogli povedati o programu. Koper je poln, Koper živi, večina je ponosna na lastno mesto,« je povedal ob prihodu v štab.

Kot je še pred prvimi izidi povedal Bržan, je bilo razpoloženje v njegovem štabu nekoliko napeto, je pa bil prepričan, da bi ob veliki volilni udeležbi prišlo do spremembe v koprski mestni hiši.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije